Na obzoru jsou nové zajímavé léky pro pacienty s depresí

6. 12. 2015 19:15:34
Možná již v příštím roce se lidé trpící depresí dočkají nového léku, který by mohl pomoci lidem, jimž současná antidepresiva nepomáhají. Na obzoru je pak další slibná látka, jež by se na trhu mohla objevit snad v roce 2018.

Úvod

Vzhledem k tomu, že u velkého množství pacientů není stále možné dosáhnout úlevy od deprese, je vývoj nových antidepresiv s převratnými vlastnostmi velmi důležité. Odhaduje se, že u cca 40% pacientů, kteří užívají současná antidepresiva, nedojde ke zlepšení nebo se nakonec cítí ještě hůře. Tento referát představí dvě slibné látky, které by v relativně dohledné době mohly přinést úlevu velkému množství z těchto 40% pacientů, pro něž se stále nedaří nalézt vhodnou léčbu.

ALKS-5461

Novým lékem, který je vyvíjen společností Alkermes, je látka skrývající se pod zkratkou ALKS-5461. Jedná se o léčivo, které má být alternativou k v současnosti nejužívanějším lékům na depresi založeným na blokaci odbourávání neurotransmiteru serotoninu (případně též noradrenalinu) a tím zvyšování jeho hladiny v mozku. ALKS-5461 je kombinací buprenorfinu a samidorfanu. Buprenorfin, u nás známý především pod komerčním názvem Subutex, je syntetický opioid, který je složkou řady humánních a veterinárních léků, využívaných především k léčbě bolesti a k substituční a detoxifikační léčbě závislosti na opiátech a opioidech. Samidorfan v této kombinaci brání buprenorfinu vyvolávat závislost.

ALKS-5461 je koncipován jako nenávykový opioidní modulátor a antidepresivum (nezabíhám záměrně do dalších farmakologických detailů, jednak proto, že v tomto směru sám nejsem odborník, jednak proto, že pro běžného čtenáře by byly zbytečně zatěžující. Zájemce o tuto problematiku a další detaily, odkazuji na originální článek, z nějž jsem čerpal).

V současné době je ALKS-5461 vyvíjen jako doplňkový lék k standardní antidepresivní léčbě, ale není důvod předpokládat, že by nemohl fungovat i samostatně. Další indikací vyvíjeného léku je léčba závislosti na kokainu.

Důvodem k vývoji této látky byla skutečnost, že pacienti užívající buprenorfin (Subutex) jako substituční léčbu závislosti na opiátech (substituční léčba spočívá v tom, že pacient místo své drogy užívá látku, která potlačuje abstinenční příznaky, ale nevyvolává "rauš" či jiné příjemné účinky, člověk je tak stále závislý, ale není nucen krást, aby si mohl koupit drahou a nekvalitní drogu na ulici, a může se začlenit do společnosti. Také se tím výrazně omezí zdravotní obtíže spojené s užíváním pouličních drog. Nejužívanější látkou užívanou v této indikaci je známý metadon).

Dokonce se objevily případy, kdy lidé trpící farmakorezistentní (tedy na současná antidepresiva nereagující) depresí předstírali závislost na opiátech, aby jim mohla být tato látka předepsána a dosáhli tak vytoužené úlevy. Problém se samostatným užíváním buprenorfinu je však vznik závislosti (proto smí být předepsán jako substituční léčba jen těm lidem, kteří už závislí jsou). Proto výzkumníci pracují na tom, jak vzniku závislosti zabránit a kombinace se samidorfanem má tento problém řešit.

Dosavadní výzkumy naznačují, že ALKS-5461 má silnou antidepresivní odezvu již po týdnu užívání na téměř každého, kdo jej začal užívat. Současně má relativně malé nežádoucí účinky (nevolnost, zvracení, bolesti hlavy, únavu, závratě), které během užívání, poté, co si na lék nervový systém zvykne, povětšinou úplně odezní.

Jak ALKS-5461 funguje?

Tím, že lék selektivně blokuje pouze jeden z opioidních receptorů (kappa) a zcela minimalizuje příjemné pocity vyvolávané těmi látkami, které působí i na ostatní opioidové receptory. Není tedy schopen navodit pocit „rauše“ ani vyvolat závislost pro látky tohoto druhu charakteristickou.

Čím je tak přínosné blokování právě kappa-receptoru? Když je kappa-receptor aktivován, následuje uvolnění peptidů zvaných „dynorfiny“. Některé výzkumy naznačují, že u lidí s depresí jsou hladiny dynorfinů zvýšeny. Tudíž blokování kappa receptoru vyústí k redukci dynorfinů a tím může být vyvolán antidepresivní účinek. Ačkoli jsou dynorfiny důležité v rámci lidské odpovědi na stres, při vysokých úrovních blokují uvolňování glutamátu. Blokování glutamátu v mozku může vést k nižší neuroplasticitě, snížení schopnosti se učit a může vyvolat stav, jemuž se řícká naučená bezmocnost.

Vzhledem k tomu, že ALKS-5461 blokuje dynorfin, výsledkem je vyšší produkce glutamátu a tím i zvýšení neuroplasticity hippocampu a odstranění naučené bezmocnosti. Blokování dynorfinu navíc zlepšuje funkci dopaminu, což by mohlo vést k další redukci depresivních symptomů jako důsledků stresu.

Mnoho výzkumníků věří, že antagonisté kappa-opioidních receptorů mohou být účinnou léčbou jak deprese, tak i úzkostných poruch. Během studií na zvířatech se prokázalo výrazné zlepšení v případě působení léku na depresi, úzkost, anhedonii, drogovou závislost a stres.

Mimochodem: Je bolestné, ale z etického hlediska nutné, si uvědomit, co ta zvířata musela v rámci tohoto testování podstoupit. Nejsem odpůrcem smysluplně, tj. medicínsky, prováděného experimentování na zvířatech - bez toho by v současné době nebyl vývoj léků možný; ale určitě by si laboratorní zvířata zasloužila svůj pomník, jsou to němí hrdinové lékařského pokroku trpící a umírající ve prospěch záchrany či zkvalitnění našich životů.

Proč tedy už nemáme léky selektivně blokující kappa-opioidní receptory na trhu? Částečně za to může skutečnost, že je obtížné vyrobit látku, jež by měla tyto vlastnosti a nebyla nebezpečně toxická. Toto je první lék tohoto druhu, který je použitelný k léčbě u lidí.

V klinických testech v I. a II. fázi (fáze jsou při klinických testech tři a každá zahrnuje řádově víc pokusných osob než ta předchozí) došlo ke zlepšení u 100% testovaných subjektů a u poloviny pacientů došlo k úplné remisi. K zlepšení došlo již po týdnu užívání, což je výrazný pokrok oproti současným antidepresivům, kde je na účinek třeba čekat několik týdnů. Ovšem až III. fáze klinického testování (kde už jde o stovky až tisíce subjektů) a především následné zkušenosti po uvedení léku na trh ukáží, jak dobrý a efektivní nový lék je.

Kdy se léku dočkáme?

V říjnu 2013 udělil americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) látce status „Fast Track“, tj. umožnil zrychlené testování jako doplňkovému léku v případě pacientů s těžkými farmakorezistentními depresemi. Vzhledem k tomu, že FDA udělila léku „Fast Track“ status, jsou současné účinky považovány za slibné. FDA obvykle tento status neuděluje pokud nejsou výsledky raných fází studií opravdu působivé a jsou spojeny s minimem nežádoucích účinků.

Třetí fáze testování začala červenci 2014 a vyhodnocena by měla být příští rok. Nejoptimističtější odhad je, že by lék mohl být na americkém trhu v roce 2016, ale rok 2017 je nejspíš reálnější.

Pokud jde o Českou republiku, je otázkou, jak dlouho bude poté ještě trvat, než dojde k jeho registraci u nás, což je v rukou Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL)

GLYX-13

Nové antidepresivum GLYX-13(firemní název „Rapastinel“), které nyní prochází klinickým testováním, se jeví jako velmi účinný, možná dokonce převratný, prostředek v boji s těžkými a farmakorezistentními depresemi.

GLYX-13 byl vyvinut biofarmaceutickou společností společností Naurex (jíž letos zakoupila společnost Allergan, Plc) pro pacienty trpící léčbě vzdorující depresemi. V současné době probíhají klinické testy, kdy je GLYX-13 v roli doplňkového léku (pacienti tedy užívají i běžnou léčbu), přičemž se ukazuje, že nové antidepresivum bude velmi dobře fungovat i samostatně. GLYX-13 má zcela odlišný mechanismus působení než dosavadní antidepresiva a stejně ALKS-5461 opouští „serotoninovou hypotézu“. Je to, odborně řečeno, modulátor NMDA receptorů a působí na NMDA systém v mozku, který se významně podílí např. na procesech paměti a učení. Vývoj léku inspirovaly antidepresivní účinky ketaminu, který ale má významné nežádoucí účinky.

(Poznámka: Rozhodl jsem se, zde ještě ve větší míře, než v případě předchozího léku, dále vynechat odbornou farmakologickou stránku věci. Pokud vás zajímají i tyto aspekty testovaného léku, stejně jako detailní závěry klinických studií atp., obraťte se prosím i v tomto případě k anglickému zdroji, z nějž jsem čerpal.)

Účinky podrobněji

GLYX-13 může být velmi užitečný při léčbě deprese díky tomu, že začíná účinkovat již 2 hodiny po podání, je dvakrát efektivnější než současná antidepresiva a účinek jedné dávky tohoto antidepresiva trvá celý týden. Vezmeme-li v potaz, že účinek běžných antidepresiv nastupuje až po několika týdnech, už jen tento fakt působí ohromujícím dojmem (a může mimo jiné výrazně změnit způsob léčby akutně sebevražedných pacientů či pacientů po sebevražedném pokusu, kteří potřebují co nejrychlejší pomoc).

GLYX-13 se v mnoha ohledech odlišuje od ostatních antidepresiv na trhu: Metodou podávání, mechanismem účinku, délkou antidepresivního působení, nežádoucími účinky a mírou účinku.

V současné době je tento lék k dispozici pouze ve formě nitrožilních injekcí. Firma pracuje na vývoji tablet, ale v současné době je testována pouze injekční forma.

Pokud jde o antidepresivní účinek, současné důkazy ze studií ukazují, že lék funguje 7 dní po injekčním podání. Při pravidelném podávání je efekt léku zvyšuje následujících 6 týdnů. Zajímavé je, že výsledky studie naznačují, že i po vysazení účastníci studie „nespadli“ na původní úroveň před léčbou a po opětovném zahájení léčby GLYX-13 znovu dobře fungoval (u běžných antidepresiv někdy opětovně nasazené antidepresivum nedosahuje tak dobrého efektu, jako před vysazením).

Účinek léku byl po 4 až 6 týdnech léčby téměř dvojnásobný ve srovnání s běžnými antidepresivy. Jinými slovy: Pacienti, jimž byla podávána tato medikace, se oproti těm, kteří užívali tradiční medikaci, cítili dvakrát lépe.

Jakkoli tento lék neúčinkuje u každého, je považován za mnohem univerzálnější než současná antidepresiva. GLYX-13 účinkoval téměř u každého, včetně pacientů s farmakorezistentní depresí.

Lék má zřejmě také neuroprotektivní a nootropický potenciál – během studií na hlodavcích zpomalovala tato látka odumírání nervových buněk v neokysličovaném mozku. Dále studie na hlodavcích ukázaly, že tato látka zlepšuje různé kognitivní funkce včetně učení a paměťových funkcí (což by bylo pro pacienty s depresí opravdu užitečné, protože toto onemocnění způsobuje u mnoha pacientů nepříjemné problémy s pamětí). Zatím ale není známo, zda bude mít lék podobný efekt i u lidí.

Zdá se také, že tato medikace má méně nežádoucích účinků než současné léky na trhu, během studií se žádné závažné vedlejší účinky neprojevily a žádný z účastníků kvůli nežádoucím účinkům léčbu nepřerušil.

Pokud jde o rychlý nástup účinku, byly depresivní symptomy ovlivněny již za dvě hodiny po podání u pacientů, kterým antidepresiva, jež běžně užívali, nepřinášela žádnou úlevu (připomínám, že účastníci studie užívali i své běžné léky, takže nástup účinků u těch, kterým jejich antidepresiva do nějaké míry pomáhala, nebyl tak zřetelný).

Kdy se nového léku dočkáme?

V březnu 2014 udělil americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) látce status „Fast Track“, tj. umožnil zrychlené testování GLYX-13 jako doplňkového léku v případě pacientů s těžkými farmakorezistentními depresemi. Druhá fáze testování proběhla v roce 2014, třetí fáze by měla začít (nebo možná už začala) letos. Vzhledem k tomu, že FDA udělila léku „Fast Track“ status, jsou současné účinky považovány za slibné.

Díky zrychlené proceduře bychom se nového léku mohli dočkat v USA v roce 2018, dle největších optimistů snad i dříve, ale dost možná naopak i později (vývoj léku je běh na dlouhou trať a běžná doba od objevení potenciálně léčivé látky po její uvedení na trh trvá zhruba 15 let!). Pokud jde o Českou republiku, je navíc i v tomto případě otázkou, jak dlouho bude poté ještě trvat, než dojde k jeho registraci u nás.

Stejná firma paralelně pracuje také na látce pracovně nazývané NRX-1074, která funguje na stejném principu a mohla by být ještě účinnější než GLYX-13. Její testování bude ale trvat delší dobu než vývoj GLYX-13, takže ukáže-li se jako slibná, dočkáme se jí také, nicméně později.

Závěr

Nakolik máme být oběma vyvíjenými léky nadšeni, je poněkud subjektivní. Nejprve musíme znát výsledky celého klinického testování a ujistit se, že i po delší době bude přípravek bezpečný a udrží si účinnost. Poté, co se nový lék objeví na trhu, trvá roky, než si můžeme být jisti jeho dlouhodobými účinky. Ti, kteří lék začnou po uvedení na trh užívat, jsou v podstatě „pokusnými morčaty“, na nichž se dlouhodobé účinky zjistí.

Jako člověk, jemuž současná antidepresivivní léčba přestala efektivně pomáhat a poslední tři roky kolísá mezi těžkou a středně těžkou depresí a je výrazně handicapován pokud jde o běžné životní a pracovní nasazení, mám přirozeně sklon vnímat tyto nové preparáty jako naději do budoucna, protožejsem vnitřním založením aktivní člověk a hluboce mě trápí, že nejsem tím člověkem, jakým jsem byl v těch etapách mého života, kdy jsem zažíval úplnou remisi. Doufám, že se dočkám uvedení těchto léků na český trh a alespoň v druhé polovině svého života zažiji to, čemu se říká „plnohodnotný život“ a splním si některé ze snů, které jsou v současné situaci v důsledku mé nemoci nedosažitelné. Vím také, že nejsem sám, kdo se ocitl v takové situaci a proto tento tento referát zamýšlím především jako povzbuzení těm, kdo již ztrácejí naději.

Zdroj:

http://mentalhealthdaily.com/2014/08/05/new-antidepressant-alks-5461-trials-2016-expected-availability/

http://mentalhealthdaily.com/2014/12/17/new-antidepressant-glyx-13-clinical-trials-partial-nmda-receptor-agonist/

PS:

Pokud máte víte, jak dlouho SÚKLu trvá registrace v USA schváleného léčiva, tedy za jak dlouho po uvedení léku na americký trh se jej dočkáme i u nás, budu rád, když mi dáte vědět (v komentářích nebo na mail jaroslavpolak1975@gmail.com) a zapracuji to do článku. Děkuji.

Za doporučení článku o GLYX-13 děkuji Vladislavu Sz.

Autor: Jaroslav POLÁK | neděle 6.12.2015 19:15 | karma článku: 24.33 | přečteno: 4744x

Další články blogera

Jaroslav POLÁK

Horizonty událostí (skica)

„Proč mě někdy nepozveš na návštěvu?“ zeptala se s lehce šibalským výrazem v její pěkné tváři a já si v té chvíli opravdu nebyl jist, jaké přísliby se za tou zdánlivě nevinnou otázkou mohou skrývat.

6.4.2022 v 11:11 | Karma článku: 6.96 | Přečteno: 416 | Diskuse

Jaroslav POLÁK

Její krásný oči (skica)

„Víš, že máš fakt krásný oči?“ řekl jsem. Bylo to banální, ale byla to pravda. Měla krásné hnědé oči s duhovkami připomínajícími letokruhy vzácných cizokrajných stromů.

4.4.2022 v 21:58 | Karma článku: 12.56 | Přečteno: 391 | Diskuse

Jaroslav POLÁK

Zamyšlení nad celníkem a farizejem

Biblické zamýšlení nad známým podobenstvím o upřímnému pokání výběrčího daní a sebestřednosti náboženského profesionála.

13.2.2022 v 15:38 | Karma článku: 9.85 | Přečteno: 395 | Diskuse

Jaroslav POLÁK

Názorové bujení

Každému se čas od času udělá názor. Takový člověk má většinou potřebu se vymáčknout, obvykle na veřejnosti. Zpravidla to není hezký pohled, ale dá se to taktně přejít.

9.2.2022 v 10:00 | Karma článku: 6.22 | Přečteno: 151 | Diskuse

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 11.89 | Přečteno: 110 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 23.90 | Přečteno: 510 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.42 | Přečteno: 188 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 289 | Diskuse
Počet článků 606 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1346

Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...