Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

14. 2. 2012 12:45
Koukám, člověče,

že jste napsal hodně článků od té doby, co jsem tady byla naposledy. Večer, až budu mít více času, si je přečtu. Protože píšete zajímavě. Ten dnešní jsem si už přečetla teď a řeknu vám, že zatím všechny svoje perepetie zvládám tak, že od nich uteču do přírody. Tam na problémy zapomínáte a když se vrátíte domů, tak i na špatnostech vidíte klady. Dělám dobře, pane odborníku? ;-)

0 0
možnosti

Kojot

14. 2. 2012 12:51
Re: Koukám, člověče,

Zase takový odborník nejsem ;-), ale pokud mohu soudit, děláte dobře.

0 0
možnosti

amal28

14. 2. 2012 12:03
Výborný článek

Dnes večer to zkusím a dám vědět.

0 0
možnosti

javaho

14. 2. 2012 11:46
kniha

Neznám Vámi doporučovanou knihu, ale znám docela dobře zpracovanou knížku Brandon Bays - Cesta, kde je totéž popsáno velice jednoduše a popisně. Protože mám z touto metodou i nějaké vlastní zkušenosti, vím, že se tahle metoda tak úplně nehodí pro každého a každou situaci. Lidi, kteří nejsou zvyklí vnímat své pocity jak tělesné, natož duševní, se moc "nechytají". Taky je dost důležité vědět co s tím dál, kam vést a jak to zpracovat, když to jde dál a dál do hlubších věcí. Ian Watson, který sem občas jezdí na semináře a s touto metodou opravdu bravurně pracuje, při tom používá svoje zkušenosti od různých typů terapií až po něco co se podobá formám z rodinných konstelaci apod. Je to krásná metoda, ale chce to trošku mít ponětí o psychičnu a něčem dál. Což asi Vy jako terapeut máte, takže máte tušení co a kam vést dál, nevím jak by s tím pracoval naprostý laik?:-)

1 0
možnosti

Kojot

14. 2. 2012 11:56
Re: kniha

Jasně - neexistuje asi žádná psychologická metoda, která by fungovala na všechny. To by konec konců byla dost nuda ;-) Baysovu knížku zase neznám já, díky za tip, mrknu se na ni. Jinak co se těch laiků týče - jasně, ta účinnost bude nižší, ale mám pocit, že je to natolik bezpečná metoda, že to nejhorší, co se může stát, když se o ni laik pokusí, je, že se nestane nic, takže proč se nepodělit. Jinak nyní jako terapeut nepracuji, už několik let, a musím říci, že mi to docela začíná chybět. Asi bych se měl po něčem takovém poohlédnout třeba i jen na dobrovolnické práci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články