Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P55e47t82r 17L49a10n27g52e23r

9. 10. 2015 16:36

Opravdu jste nespletl? Opravdu plná třetina svěřenců v diagnostickém ústavu byli Cikáni? To jste Cikány velmi očernil, vy jeden rasisto. třetina jich určitě nebyla, dávám tomu tak 5% maximálně 6.

0 0
možnosti
Foto

Plácáte nesmysly. Skutečnost, že v ústavní péči je v ČR více Romů než je průměr v populaci, je fakt. Rasistické by bylo, kdybych z toho vyvozoval rasistické závěry.

0 0
možnosti

H14o30n10z69a 39N33o11v96á58k

9. 10. 2015 15:23

Ještě že se na vás ten černoch usmál,jinak by byl v Čechách další rasista.

1 0
možnosti
Foto

To je samozřejmě z vaší strany kouzelné nepochopení principu implikace.

0 0
možnosti

Autor tvrdi, ze neni rasista. Myli se, je rasista. Ja taky. Za to nemuzeme. Je to dedictvi nasich vdalenych predku. Mame to v genech. Sem patri i xenofobie. Pojednava o tom uceni o atavizmu.

2 0
možnosti
Foto

Ale prdlajs v genech. Nikdo se nikdy nenarodil jako rasista. S tou xenofobií je to trochu složitější: Nevím, co přesně myslíte "učením o atavizmu", ale celá naše civilizace je založena na překonávání atavismů - křesťanství, osvícenský koncept práv člověka atd. Pokud se chcete vrátit do starší doby kamenné, budiž, je to vaše věc, ale slušné lidi do svých vlhkých snů netahejte.

1 0
možnosti

pohraničníci je prosili, ať si vyfotí zpřelámané závory, aby všichni věděli, že ty tanky do země nepustili dobrovolně;-D Sovětští pohraničníci? Člověče, jste při smyslech, vy myslíte, že oni by nezvedli závoru svým tankům?;-D jestli byly přeražené závory, tak na naší straně. 

Vzhledem k tomu, že jsem invazi jako 18-tiletý zažil v Praze, tak bych vám přál vidět ty hodné Rusy.

Některé zkušenosti jsou nesdělitelné, ale věřte mi, že jste mimo mísu. Pište raději o tom, co jste sám zažil a ne co jste někde slyšel.

1 0
možnosti
Foto

Myslel jsem, že z textu je jasné, že jde o naše pohraničníky. Vzhledem k tomu, že to nikdo jiný nepochopil tak, jako vy, soudím, že jste blbý.

0 0
možnosti

Sem tam se objeví někdo, kdo má potřebu lidem sdělit, že paušalizovat je špatné, žeáno. Takový člověk se zpravidla pobije v prs, jak sám vždy a za všech okolností hodnotí osobnost každého jednotlivého člověka a zásadně se nedopouští paušalizací a v tom samém článku označí za rasistu a pokrytce každého, kdo řekne, že má špatné zkušenosti s Romy.

Pravda je taková, že paušalizace je naprosto běžná věc a v různé míře se jí dopouští každý člověk. I ten, který tvrdí, že ne. Vždycky se můžu rozsypat smíchy, když čtu nebo poslouchám obhajobu Romů, že nejsou všichni stejní, že všichni nekradou, že jsou mezi nimi i fajn lidi a o pár vět později čtu nebo slyším kouzelnou větu - Češi jsou rasisté. Lepší ukázku pokrytectví člověk jen tak nenajde, to mi věřte.

Paušalizace je ochranný mechanismus. Díky paušalizaci dokáží lidé snadno kategorizovat a tím pádem se i lépe orientovat i v poměrně komplikované situaci. Paušalizace zachránila nejednu populaci před vymřením. Představte si, že by Řekové věřili krásným slovíčkům Perských vyslanců jen proto, aby nepaušalizovali a neházeli všechny Peršany do jednoho pytle. Anebo že by měšťané nějakého města ve středověku pustili přes bránu cizince, který přichází z oblastí, zamořených morem. Vždy to byla paušalizace a určitá míra xenofobie, co pomáhalo komunitám přežít.

Když dnes starosta německé obce rozdá cizincům letáčky, kde je nabádá k čistotě, aktivisté se mohou zjevit. Kde byli, když Rakušáci vyvěšovali v obchoďácích cedule - Češi nekraďte nám tady...?

A pokud někdo tvrdí, že v počtu sedmi miliard lidí se vždy a za všech okolností důsledně vyhýbá paušalizaci, tak je lhář. Pokud pak sám paušalizuje, což stoprocentně dělá, a hájí se jako že nepaušalizuje tolik co ostatní, je ještě k tomu pokrytec.

1 0
možnosti

Ano,

zu Miroslav Hornicek brojil ve svych hovorech H proti pausalizaci. Vubes se mu nelibilo tvrzeni, ze doktori jsou plasata a mici do umyvadla.

0 0
možnosti

musim podotknout, ze se v clanku take dopoustite generalizaci, ackoli se proti nim vymezujete. Jinak souhlas.

0 0
možnosti
Foto

Ano, jisté generalizace jsem se skutečně dopustil ve větě "Češi rádi útočí..." Měl jsem napsat "Někteří Češi rádi útočí." S dovolením to v článku upravím.

0 0
možnosti

Co slovo to perla. V jedné větě píšete "Já nejsemrasista, ani kulturní – a žádné „ale“." Současně však píšete "meziČechy je spousta rasistů." nebo "Kromě podezíravosti až nenávisti klidem jiné barvy pleti Češi rádi útočí i na nositele některých dalších foremodlišnosti". Jak jde dohromady nebýt rasistou a generalizovat jeden celýnárod?

Sám píšete "A tak se stalo, že lidé tmavé pleti ve mněevokují krásnou vzpomínku na okouzlující úsměv a že odmítám princip kolektivníviny, protože narodit se – kdekoli, kdykoli a komukoli – není zločin!" -tedy generalizujete podle barvy pleti a tím se přiznáváte k rasizmu (jakorozlišování lidí podle vnějších znaků), nadáváte lidem, kteří na podobné prvnísetkání mají velmi špatnou vzpomínku a při tom se chováte naprosto stejně jakooni. Nejste o nic lepší, jen jste měl štěstí, že vaše první zkušenost vás ovlivnilapozitivně a ne negativně...

Věřím, že podstatná většina Čechů, které tady osočujete, bybez rozpaků souhlasila s tím, že "Všichni lidé si jsou rovni, mají stejnápráva a je správné ke všem přistupovat stejně i při vymáhání jejich povinností."Jste vy ochoten připustit, že ke všem lidem, kteří nelegálně vstoupí na územíEU by se mělo přistupovat stejně, bez ohledu zda se jedná o ukrajinskéhopašeráka nebo albánského "uprchlíka"???

PS. Podle mne jsou největší rasisti právě různé"organizace pro začlenění", protože právě ty hlasitě vykřikují "romové jsou hloupí a neschopní, bez naší pomoci (a stamilionů z vašichkapes...) se nedokáží plnohodnotně zařadit do společnosti"…

2 0
možnosti
Foto

Na větě "Mezi Čechy je spousta rasistů." není nic zásadně problematického, protože různé sociologické průzkumy ukazují, že tomu tak skutečně je. Ale skutečně není korektní věta  "Češi rádi útočí...". Měl jsem napsat "Někteří Češi rádi útočí." S dovolením to v článku upravím.

1 0
možnosti

jsou všelijaké vrstvy jak lide vnímají druhé. Je nebezpeční jestli hate je organizováni.

 Indie je vzor v tom . V Indie jsou hodně problémy. Ale přece i když jsou tam29 státy, vice jak 6 náboženství, vice jak 122 jazyky,Stovky kasty, jak ty lide žiji společně. Jestli mate zájem poznat, musíte nechat pohodly vaše dům a musíte chystat do Indie.:-)

2 0
možnosti

A váš kasta "nedotknutelní" být následováníhodný?

Díky za zaslané experty na xenofobii, ale nebýt lepší aby řešit problém doma?

1 0
možnosti

Jo vazeny Pane to ja jsem se take naucil brat lidi jako jednotlivce, jelikoz jsem zil v New Yorku leta 1979-1990 

Kazdy byl odnekud jinde proto se vlastne nedalo odsuzovat skupinove nikoho. A prisel jsem do vztyku s lidmy kazde rasy a narodnosti.

Kolikrat kdyz jsme sedeli v baru nebo byli v klubu bylo to jako UN

Ale vysvetluj to Cechum.A nez me nekdo napadne tak za prve si uvedomuji ze Evropa ma a bude mit velke problemy s asimilaci nynejsi vlnou Migrantu.Ze Cesko vzdy bylo homogentni a ze vubec nema zadnou zkusenost s lidmy z Blizkeho Vychodu.Nevim jak Evropa bude vypadat za par let.

3 0
možnosti

Nebylo, tu homogenitu vytvorili az bolsevici v cele s Benesem.

0 0
možnosti
Foto

Ve spoustě věcí máme fakt rozdílné vnímání a levicovost mě přešla už dávno, ale čtete se fakt dobře.

1 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články