Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Především je nutno podotknouti, že mně nejde o práva paní Michalákové, ale o práva těch dětí.

Každé dítě má právo na styk se svým sourozencem. Každé dítě má právo na styk se svými rodiči. Každé dítě má právo na styk se svými prarodiči. Každé dítě má právo na užívání svého mateřského jazyka.

Vy máte přeci také bratra. Jakpak byste se dnes asi cítil, kdybyste se dověděl, že když jste byl batole, nějaký úřad rozhodl, že už bráchu mít nebudete a šoupl Vás do cizí rodiny.

0 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno mají ovšem také děti právo žít v prostředí, kde nejsou fyzicky trestány, které je stabilní atd. Já opravdu neznám (a nikdo to vlastně nezná, protože jde o důvěrnou dokumentaci, z níž se dostalo na veřejnost jen něco) detaily a nemohu stoprocentně vědět, na čí straně je pravda, ale v případě, že ty děti opravdu byly bity a byly podrobovány dalšímu zacházení, o kterém se píše, myslím, že jim rozhodně bude lépe u norských pěstounů než u biologických rodičů či jejich příbuzných, či než v českém děcáku. Ale jak říkám: Nemám dostatek informaci a na rozdíl od jiných to dokážu připustit.

1 1
možnosti

Ale bráchové se vzájemně netýrali. Důvod pro rozdělení malých bratrů nebyl žádný. To je pro mne určující kriterium prvotního postoje. I bez znalosti spisu z věcí jen publikovaných vidím, kde je zde zlo: rozdělení sourozenců a zákaz komunikace v jejich mateřském jazyce.

Když někdo rozdělí malé bráchy, aby se nemohli stýkat a zapomněli na sebe, nemohu mu věřit, že tak činí v jejich zájmu. A tedy mu ani nemohu věřit, že jejich rodiče jim byli tak nebezpeční, aby tu rodinu museli zničit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články