Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Je to obyčejná lidská (netvrdím, že dobrá) vlastnost glorifikovat (či naopak zhnusit) sobě i dalším generacím to minulé a naopak zacházet se stávajícím. Taková ta věčná nespokojenost, která by měla být nástrojem pokroku, ale ona se stala spíše nástrojem všeobjímajícího nihilismu. Včera jsem překvapeně četla tabulku, jak dnes na všechny běžné komodity vyděláváme nepoměrně kratší dobu než v 90. letech. A přesto jsou lidé, kteří vyzdvihují komunismus a zdůrazňují, jak je dnes draho.

A oproti tomu, zatímco naše generace (jsem Husákovo dítě) byla přesycována dějinami Sov. svazu, komunismu, světovými válkami, ale právě i válkou studenou, dnešní generace o tom nic neví. Pak není divu, že nemá z ničeho respekt a vlastně ani v ničem nevnímá autoritu (jak by taky mohli, když slyší naše ustavičné brblání).

Děkuji za podnět k zamyšlení R^

P.S. abych nepsala jen pochmurně, mé děti, (nar 94 a 97), přiběhly kdysi na přelomu milénia od TV s radostným voláním :"Maminko, tam je pohádka, mluvená takovou jinou angličtinou (Jakubiskovo Perinbaba, jedna z mála nenadabovaných pohádek) a my jim rozumíme každé slovo!";-D;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

A to je opět o tom, že mnozí se snaží dokázat, že r. 89 byla jenom černá díra a všichni jsme se narodili až po "sametové" revoluci.

6 0
možnosti
Foto

oprava: před rokem 89....

0 0
možnosti
Foto

Zvláštní jenom je, že když tedy atomová válka nehrozila, tak si kdejaký Amík na zahradě budoval svůj vlastní protiatomový kryt. Autoři toho textu pomluvili buržousty z toho, že neumějí efektivně alokovat zdroje. Takovou kritiku kapitalismu bych v českých poměrech nečekal.

2 0
možnosti
JH

Karma a souhlas. SSSR  získal vlastní atomovou zbraň až v roce 1949 a výrazně v jejich produkci za USA zaostával,takže obavy z jejich použití určitě nebyly v 50-tých letech neopodstatněné.Už jsem někde i četl takovou hovězinu, že populační exploze-tzv.Husákovi děti byla řízená,za účelem zvýšení počtu obyvatel východního bloku;-D. Nebo,že dovozem spotřebního zboží se vlastně soudruzi jen snažili,aby lidé zapoměli na politickou situaci u nás...

0 0
možnosti
LN

...blblo...a blbne.... se na obou stranách....

....přidám vtípek....do výzbroje americké armády  budou zařazeny ruční atomové granáty...po odhození zničí tento granát vše živé v okruhu dvou kilometrů...a každý voják bude mít dva....

4 0
možnosti
MK

No úžasné. 500 papalášů z Brna se zachránilo. Kohopak by řídili, kdyby všichni ostatní zahynuli?

4 1
možnosti
Foto

Tak oni by nikdy všichni nezahynuli. A především - v té době byla stavba krytů tohoto druhu běžnou praxí na obou stranách Železné opony a zrovna kvůli tomuto nasazovat komunistům psíhlavu je fakt absurdní.

5 0
možnosti
RH

Nezlobte se, ale já tyhle argumenty pokládám za rovné těm o dostatku práce a nízké kriminalitě za Hitlera...

5 9
možnosti
Foto

Opravdu nechápu, jak moje tvrzení, že je absurdní prohlásit, že protiatomový kryt byl v roce 1959 nepotřebný, souvisí s tím, co jste právě napsal. Chcete tím říci, že si myslíte, že protiatomový kryt byl v roce 1959 nepotřebný a že v té době nehrozil jaderný útok na Československo?

9 1
možnosti
JK

Jen tak: Když jsme přijeli v roce 2006 na advent do naší rakouské družební obce, byli jsme uvedeni do perfektně vybudovaného protiatomového krytu, s filtrovanou vzduchotechnikou, dvěma toaletami, palandami pro asi 60 lidí atd. Na náš dotaz proč tak, když obec má cca 200 obyvatel, bylo řečeno, že se počítalo jenom s ženami a dětmi. Později, po skončení studené války, byl tento kryt koncipován jako ochrana proti případné havárii Dukovan. Dnes je tam cykloturistická základna a občasné výstavy prací dětí základní školy.

5 0
možnosti
JR

J14a11r96a 88R44a62n50k

1. 11. 2015 19:25

Ve Svycarsku se buduji stale, je to ve stavebnim kodu, kazdy dum musi mit jednu mistnost s vystuzenymi zdmi, zeleznymi dvermi a WC.

1 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články