Diskuse

Hra o duše

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS
PK

P88a82v98e74l 37K67r45á98l

15. 11. 2015 20:07

Výborně,jsem rád že ještě někteří lidé vidí problém do hloubky a ne jen prvoplánová nesnášenlivost,karma

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že je načase, abychom začali rozlišovat mezi nenávistí a pudem sebezáchovy. Tím by se předešlo mnoha nedorozuměním.

1 0
možnosti
JP

J18i18ř74í 72P61l76í76v56a

15. 11. 2015 19:11

Je mi jedno, co je cílem teroristů. Je to nepřijatelné  tak jako tak. Mám dojem, že je tu autor pohlcen jakýmisi intelektuálskými úvahami.

  Je to zmatený článek. Autor je šťasten, že je v EU - to je podle něj vyšší moc, která nás uvede na cestu dobra. Pro mne je evidentní, že za situaci může právě EU. Bombardování v Lybii... a také štědrá sociální lákadla...

1 0
možnosti
Foto

Pokud chcete s někým bojovat, musíte vědět, kdo to je, jaké má záměry, oč usiluje, eho se bojí, jaké má silné a slabé stránky. Pokud chcete s někým bojovat a je vám jedno, jaké má cíle, jste vůl.

0 0
možnosti
MO

Lidé jako je autor jsou spoluzodpovědní za pařížské mrtvé. Tito radikálně levicoví  pojašenci připravují cestu pro islamizaci Evropy a paralyzují společost. Je ostudné, že nemlčí ani po takové tragédii, alespoň z úcty k těm mrtvým.. Autore, styďte se!Rv

0 0
možnosti
KM

K38a85r10e53l 79M92a90s68e29k

15. 11. 2015 19:16

Lidé jako Ondrášek by udělali dobře, kdyby místo hysterie zapojili logické nebo dokonce kritické myšlení.

Pan Polák zveřejňuje své názory v češtině a na českém serveru. Nevím, jaká je zde návštěvnost a odhaduju jí na několik stovek lidí denně, soudě podle toho, že se zde objevují stále stejné "firmy."

Moc pochybuji, že jeho články pravidelně čtou, nechávají si je překládat a inspirují se jimi a radikalizují se jími nějací potencionální teroristi v Paříži nebo jinde.

O někom, kdo blogováním paralyzoval společnost, jsem nikdy neslyšel.

1 0
možnosti
JH

J83a62n 87H98a71n47á36k

15. 11. 2015 15:30

Prostou logikou:

a) Současná politika (EU): prostředí pasivních, nepozorných lidí (díky potlačování až šikanovaní za obavy), uprchlíky (vč. bojovníků IS) bezhlavě přijímajících lidí, žádné legislativní změny, kvóty rozdělující uprchlíky (bojovníky IS) řízené z Bruselu, pasivní ochrana Schengenu, nulová aktivita proti útoku na IS (Franice: Charlie>13.11.).

b) Pravicová opozice EU: prostředí obezřetných, uprchlíky registrujících a důsledné kontrolujících lidí, legislativní změny, odmítající kvóty, aktivní ochrana Schengenu, posílení tajných služeb, souhlas s konečnou operací proti IS.

c) Extrémisti: totální segregace/vyhoštění muslimů a uprchlíků, kriminalizace islámských projevů, které jsou v rozporu s LZPS, explicitní zákaz uplatňování práva šária, uzavření národních hranic atd.

Pane Poláku, které prostředí je pro IS nejvstřícnější? Pro jejich přesun do Evropy a páchání terorismu? Extrémismus či radikální řešení prezentující např. Konvičkou?

Z toho jasně vyplývá, že pokud někdo dělá politiku vstřícnou k IS (kolaboruje), jsou to současní představitelé EU. Nejsem příznivcem radikálních řešení, ale pokud lidé uvidí to současné NIC, ty opakující se klišé po útocích a zjevnou manipulaci, vrhnou se lidé do náruče extrémistům.  

Za zmínku stojí to, že to co jste napsal, se shoduje se socialisticko-komunistickou větví společnosti.

3 1
možnosti
Foto

Trvám na tom, co jsem napsal, protože cílem terorismu není prostě jen zabíjet lidi, ale změnit jejich myšlení.

0 1
možnosti
JS

Jeden z Vašich předchozích článků se jmenoval "Jsem pro kvóty a žádné ale". Zajímalo by mne, jakým způsobem byste nyní radil západním politikům, jak mají obhajovat takzvané povinné uprchlické kvóty.

Ve svém článku jste napsal, například toto: "Rovněž bezpečnostní otázka je populisticky naprosto nehorázně nafouknutá." A doslovně tam ve dvou odstavcích bagatelizujete riziko terorismu ze strany Islámského státu.

Obhájil byste takové výroky nyní - tváří v tvář pozůstalým po obětech těch atentátů?

Odkaz na článek zde:

http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/466296/jsem-pro-kvoty-a-zadne-ale.html

3 1
možnosti
Foto

Pokud jste to za celou tu dobu nepochopil: Řekl jsem, že se s vámi nebudu bavit, protože jste o mně sprostě lhal. Vaše delší komentáře vůbec nečtu, zde jsem zaregistroval, že mi pokládáte nějakou otázku. Namáháte se marně. Ignoruji vás a hodlám tak činit i nadále.

0 2
možnosti
Foto

Hlavně si lze představit Bin Ladina, jak se možná tetelí blahem v pekle, pokud není naživu, jak mu to všechno dobře vychází, že neustále špatně reagujeme jako euroatlantická civilizace na špatné věci špatným způsobem.

0 0
možnosti
Foto

Jo jo, díky. Aspoň to tady neschytám sám :-)

2 0
možnosti
JS

Vzhledem k Vašim starším článkům, ve kterých často vyjadřujete doslovný odpor ke xenofobním Čechům, zato vyjadřujete podporu uprchlíkům i jejich islámské víře, lze Váš předchozí článek bez přehánění vnímat jako evidentní snahu vybudovat si alibi - v reakci na události ve Francii. Váš nynější článek je pak snahou poněkud zmírnit svůj názorový veletoč. Právě proto zřejmě vyslovujete řadu naprosto nekonzistentních (ba přímo protikladných) myšlenek.

V jednom okamžiku vyzýváte k fyzickému i duchovnímu zničení takzvaného Islámského státu, zároveň ale říkáte: "myslet si, že se Evropa může proti teroristům nějak opevnit a nepustit je dovnitř, je zcela naivní". Poněkud nevědomky jste tím odhalil podstatu Islámského státu. Je všude. Nelze ho porazit dobytím nějakého území. Pokud jste sledoval nynější Debatu na ČT24, tak tam zazněly zajímavé skutečnosti. Nejméně šest tisíc lidí z Evropy odešlo bojovat za Islámský stát a pak se vrátili. Jejich počet však může být i pětinásobný. A to není jediná riziková skupina. Jen Francie eviduje milion potenciálně nebezpečných lidí, proto je takový problém odhalit, kdo a kde zaútočí. Problém je přímo islám.

Z úst Petra Robejška zazněla zajímavá myšlenka (volně): právě národy střední Evropy si váží západního způsobu života, protože si uvědomují, jak těžké je ho dosáhnout, jak těžké je ho udržet, a jak snadné je o něj přijít.

Politická reprezentace Západu oproti tomu podcenila všeobecný destruktivní potenciál islámu (bez ohledu na většinovou umírněnost) a podcenila důležitost nekompromisně bránit hodnoty, díky nimž se Západ stal atraktivním prostorem pro celý svět.

Váš alibismus je naprosto zřejmý. Své potenciální kritiky kvalifikujete dokonce předem - ještě předtím, než se objeví. Jejich duše označujete za "mrtvé či v lepším případě v komatu". 

Měl byste malovat obrazy, protože ty, které jste uveřejnil, obsahují geniální zkratku, a pokud najdete i nějaká pozitivní témata, můžete svého génia rozvinout do více směrů. Tohle je na nic.

4 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články