Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je fajn, že jste to napsal. Lidé v ČR nedovidí dál než do Francie, je potřeba jim rozšířit obzory. R^

0 0
možnosti

Díky, to je potřeba vědět :-)

4 0
možnosti

Je zřejmé, že jste tento příklad hrdinství uveřejnil proto, abyste ukázal, že i ve světě islámu existují hrdinové. Problém je v tom, že těch, kdo chtějí zabíjet druhé, je bezpočet. To se nyní názorně ukazuje v Izraeli, kde lidé na ulicích, v obchodech, ve školách i ve vlastních domech čelí neuvěřitelné vlně islámem motivovaného násilí, kdy jsou Izraelci podřezáváni, přejížděni auty a jinak masakrováni fanatiky, kterých je nespočitatelný počet.

Je obdivuhodné, že Adel Termos neměl čas si rozmýšlet, zda se stane hrdinou – prostě jen okamžitě jednal podle svého svědomí. Jen doufám, že tento muž opravdu existoval, a nebyl jen "vyroben" místní propagandou. Jeho pohřeb byl totiž pompézní demonstrací Hizballáhu, při kterém byly do vzduchu vystřeleny stovky kulek. Ten pohřeb názorně ukazuje podstatu blízkovýchodního násilí – Islámský stát je převážně sunnitský a proto bojuje nejen proti všem nevěřícím, ale také proti šíitům. A libanonský Bejrút je baštou šíitského Hizballáhu.

Co se dá očekávat? Členové Hizballáhu s největší pravděpodobností provedou nějakou odvetnou akci – zmasakrují nějakou sunnitskou mešitu, tržiště nebo školu. A tak stále dokola, protože takhle stále dokola to dělají již 1400 let. Podstata konfliktu se nezmění, může jen s větší či menší mírou eskalovat. Změna k lepšímu může nastat jen tehdy, pokud si místní lidé konečně uvědomí, že je to právě islám, který otravuje jejich životy. S islámem nelze budovat občanskou společnost. Společnost pod vlivem islámu žádní jednotliví hrdinové nezachrání. Počet lidí, kteří jsou ochotni se vyhodit do povětří uprostřed davu, tam totiž převyšuje vše, co lze rozumem pochopit.

0 2
možnosti

L98i67b29o18r 38V30a40n97ě78k

16. 11. 2015 9:01

Obdivuhodně statečný čin. Opravdu.

Nicméně další důvod k zákazu ideologie vedoucí k takovým činům. 

Další důvod k snaze lidi v otázkách věření na bohy vzdělávat, informovat na školách všech stupňů, kdy kdo jaká náboženství vymýšlel, co tím sledoval a jaké byly důsledky.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS