Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M84i65l66a80n 88B50í54l19e39k

3. 12. 2015 19:52

Já bych byl v hodnocení přece jen střízlivější. Nejdřív ke srovnání - Laibach jsou (nebo aspoň byli) někde jinde; znáte-li trochu Neue Slowenische Kunst (i u nás v devadesátkách proběhly celkem působivé performance), pak sofistikovaná provokace nemá s Landovou mělkou, o to však těžkopádnější stylizací (jednou husita, podruhé blábolení v pseudorytířském rouchu na Vyšehradě, potřetí zase něco jiného), moc společného.

Souhlasím, když píšete, že u nás "...jsou v módě jednoduchá schémata, bouchání do stolu, jednoduchá řešení..." - jenže byl to právě Landa, kdo v šoubyznysu tohle pravidlo vytrvale razil...

0 0
možnosti
Foto

Uznávám, že Laibach jsou o dost vyšší level. Pokud jde o bouchání do stolu, mám pocit, že v případě Landy opravdu průběžně dochází k jistému vývoji směrem k hlubšímu pochopení nejednoznačnosti světa.

0 0
možnosti

Proboha lidi podívejte se co má žito za znak, to už jste zapomněli kdo tento znak dřív nosil ? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Ne, povídejte, kdopak nosil tento znak?

0 0
možnosti

Koukám, že Vy vidíte do Landovy hlavy víc, než on sám ;-D

2 0
možnosti
Foto

Tenhle typ umění si bohužel vyžaduje nebejt normální a pan Landa tedy není. To je celé.

1 0
možnosti

Vy se lepsite, odchod z KSCM vam jen prospel. Dees karma!

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že to s tím nijak zvlášť nesouvisí. Spíš jste si do mě v souvislosti s mým členstvím v té partaji promítal něco, co nikdy nebyla pravda. Ale v některých věcech jsem se názorově posunul, to je pravda - ale to byl proces zcela nezávislý na mém členství v KSČM. Tu stranu jsem navíc opustil ne proto, že je komunistická, ale proto, že v různých, pro mě zcela zásadních, ohledech není komunistická.

1 1
možnosti

Zajímavé.. Článek se mi líbí.. Landu chápu podobně, ačkoliv muj kamarád, který s Landou kamarádil v pubertálních časech, když byli oba skinheadi, tak ho nemá rád a vyprávěl mi o něm příhody, které mi jeho obraz idealisty doplňují. (ale všichni se měníme)

.

Jinak k tomu pohrdání "zdivočelými masami". Víte dobře, že distribuce inteligence kopíruje gause ... je tedy evidentní, že pokud se pocit ohrožení stal ústředním životním pocitem většiny společnosti, tak nějakých 60 procent této masy nebudou zrovna intelektuálové. No a? Nemají právo na své obavy? Na své zájmy? V normální době by jejich zájmy formuloval nějaký "král", nebo elity chcete-li. Kulantně a esteticky. Ale dnešní "král" a "elity" jimi pohrdají a jejich zájmy nehájí... Jsou pro ně sociální hmyz na kterém provádí své sociálně inženýrské pokusy. Ti lidé se tedy za sebe berou sami. Svým - vkus možná urážejícím - způsobem.

3 0
možnosti
Foto

Ano, rozhodně lidé mají právo na obavy a z definice průměru plyne mimo jiné i fakt, že polovina populace má nutně podprůměrnou inteligenci. Přesto je vidět, že v civilizovanějších zemích nejsou ty poměry 80:20 jako u nás, ale třeba 40:60 (Německo) apod. Myslím, že velký problém je v tom, že elity u nás se bojí zastávat vlastní názor, nemají autoritu a ze všeho nejvíc studují průzkumy veřejného mínění. Vždy v této souvislosti připomínám, že se stal hned dvakrát "zrádcem národa" - v souvislosti s jeho postojem ohledně Hilsneriády a Rukopisů. Přesto se nakonec stal zaručeně nejobdivovanějším a nejcharismatičtějším prezidentem našich dějin.

1 2
možnosti
Foto

Méně je více. Takový Váš kolega bloger pan Havránek dokáže vyjádřit myšlenku na jedné obrazovce bez nutnosti posouvání. Vy píšete stylem uspávače hadů. Doporučil bych - když už něco takového napíšete - tak nejdřív seškrtat, potom seškrtat, potom ještě jednou seškrtat - a až se Vám bude zdát, že to už víc seškrtat nejde, tak ještě jednou seškrtat. Potom možná čtenáři pochopí základní myšlenku.

A k tomu Alešovi Brichtovi - zapšklý? To bychom se asi dohadovali o definici, kdo je zapšklý. Mně připadá zapšklý poražený finalista v prezidentské volbě a všichni jeho netolerantní příznivci.

Ale jinak doufám, že ten spor mezi námi je čistě akademicý. Máme společného přítele Krtka a společnou zálibu v hubě Ljapise Trubeckého, takže jste mi připomněl, že bych si od něj mohl dát dvě tři písničky místo večerníčka.

2 0
možnosti
Foto

V huDbě Ljapise... Nemůžu se zbavit nějakého svinstva pod klávesou D a občas je z toho legrační překlep.

0 0
možnosti
Foto

Já se obávám, že pravda je mnohem smutnější. Už jsem to napsal v jiné diskusi, ale vidím dvě možnosti. Buďto dostal v ringu od finského boxera nešikovnou ránu do palice, že se mu kolečka pochroumala, anebo se urazil ,že neuspěl ve Slavíkovi, když tak fanfaronsky vyhlašoval, že nám na něm něco řekne, a toto uražení se, ventiluje svou poslední akci. Připadá mi velice nepravděpodobné, že by byl součástí jakékoliv akce, protože den má 24 hodin a rok 365 dní. A když si promítneme všechny jeho aktivity, nevidím zde prostor na práci o které v pondělí hovořil.

3 1
možnosti

Myslím, že Vaše úvaha je chybná. Být motivován uražením déle jak hodinu dokáže možná dítě. Ne dospělý člověk.

0 0
možnosti
Foto

S některými pasážemi, zejména s hodnotícími obecně naše současné prostředí, vztahy, chování celkem souhlasit.

V ostatních částech, hodnotících Landu i vlastní cestu mi s Landou připadáte dost podobný. Jako on si pohráváte s realitou a formujete jí podle svého vidění a představ. Jenže tak život nefunguje. Pokud vyslovujete zásadní prohlášení, slibuje dramatické události a pak se nic nestane a vy to přejdete v tichosti, stáváte se nutně nedůvěryhodným. Tak se to děje u Landy. 

Ostatně i vaše zásady mi připadají poněkud podivné a jakési nesourodé.

Ale může to být i nepochopením. ;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články