Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mt 7,15-20

"Střezte se lživých proroků, kteří k vám přicházejí v rouchu ovčím, ale uvnitř jsou draví vlci. Po jejich ovoci je poznáte... špatný strom nemůže nést dobré ovoce... A tak je poznáte po jejich ovoci."

0 0
možnosti

Ateistický marxismus byl, je a vždy bude v opozici proti křesťanské/katolické víře.

Encyklika Pia XI. "Diviny Redemptoris" (O bezbožeckém komunismu):

http://librinostri.catholica.cz/download/PiuXIDivinRe.pdf

(!!Poznámka: Přestože server http://www.librinostri.catholica.cz zveřejňuje skutečné poklady českého katolického písemnictví (ve světě nemající obdoby), autoři webu, komentáře k těmto knihám v některých případech (včetně "Diviny Redemptoris"), vyplnili nenápadnou neomarxistickou propagandou proti tzv. "Západu" a ve prospěch Ruska!!).

0 0
možnosti
Foto

Sorry, ale encykliky papežů na mě nedělají žádný velký dojem, raději zůstanu u zdroje.

0 0
možnosti

Součástí marxismu je teorie, že ke změně společnosti k lepšímu je nezbytná určitá dávka "revolučního násilí". Vy ve svém článku říkáte, že filozofie marxismu je nástrojem, "jak chápat sociální realitu a měnit ji ve prospěch lidských bytostí." A dodáváte "Jasně, zvrhlo se to".

Nic se nezvrhlo. Praktické výsledky marxismu aplikovaného do reality jsou přesně takové, jak je kritikové marxismu předpovídali. Výsledkem je vždycky nějaká forma diktatury, nikoli kvalitnější společnost.

Dále říkáte: "Křesťanství se v průběhu dějin taky mnohokrát zvrhlo".

Nezvrhlo. Jestliže se o post papeže hádali tři papežové a navzájem se proklínali, má to něco společného s křesťanstvím? Ani náhodou. To, že představitelé církve často jednali v doslovném přímém rozporu s Kristovými slovy, nelze přece prohlásit za "zvrhnutí křesťanství".

Křesťanství je náboženstvím. Součástí marxismu je teze, že proti náboženství je třeba bojovat. Už proto je nesmyslné tvořit nějaký kompilát marxismu a křesťanství a tvrdit, že se to doplňuje.

To, že Vy marxismus nechápete jako náboženství, nic nemění na faktu, že se marxismus náboženstvím fakticky stal. Má totiž všechny atributy náboženské ideologie. Sám píšete, do kolika oborů lidské společnosti zasahuje a že je to "metoda".

Právě k lidem, kteří pokládají "Marxovu definici za nedostižnou" a zároveň chodí každou neděli do kostela, nekompromisně hovoří Kristus v Matoušově evangeliu: "Každému, kdo má, bude dáno a přidáno, kdo nemá, tomu bude odňato i to, co má."

Nemám žádné právo posuzovat, jak daleko nebo jak blízko jste Kristu, ale dobře vím, že nemá žádný smysl sichrovat si to zároveň u Boha i u satana.

1 0
možnosti
Foto

K.Marx Der demokratische Panslawismus, 15.2.1849.“Češi, ke kterým počítáme Moravany aSlováky, ačkoliv se liší řečí a osudem, neměli nikdy dějiny. Od časů Karla Velikého jsou Čechy připoutányk Německu. Na okamžik se český národ emancipoval a vytvořil Velkomoravskouříši, aby ihned opět byl podmaněn a dalších pět set let bylo s ním házeno jako s míčem meziNěmeckem, Maďarskem a Polskem. Potom byly Čechy a Moravadefinitivně připojeny k Německu a slovenské okolí zůstalo v Maďarsku. A tento vdějinách vůbec neexistující národ si dělá nárok na nezávislost?“

2 0
možnosti
Foto

No, a teď mi prosím napište, jak to souvisí s mým článkem, děkuji.

0 2
možnosti
Foto

Karel Marx publikoval v NeueRheinische Zeitung v roce 1849:

„Ale při prvním vítěznémpovstání francouzského proletariátu budou osvobozeni rakouští Němci a Maďaři ana slovanských barbarech vykonají krvavou pomstu. Všeobecná válka, která pakvypukne, rozmetá tento slovanský spolek a tyto malé mizerné národy zničí včetnějejich jména.

Příští světová válka nezničí jen reakční třídy a dynastie, ale také odstraníreakční národy z povrchu země. A to je také pokrok.

2 0
možnosti
Foto

Tak, proti výrokům v Bibli ve Starém zákoně jsou tyto výroky úplným čajíčkem.

0 4
možnosti

Takze jsem pravicovy castecne_krestansky castecny_komunista.

1 0
možnosti
Foto

Marxisté jedou po podnikatelích jako slepice po flusu, přestože ti mnohdy pracují podstatně intenzivněji než pracující lid a to za srovnatelně bídné výdělky. Nedivu, že v takovémto prostředí mohou vznikat i takovéto syntézy.

1 0
možnosti
Foto

A můžete mi prosím ukázat nějakého marxistu, který by "jel" po podnikatelích, kteří poctivě pracují?

0 2
možnosti

Vypadá to jako chytristika. Je sice pravda, že Marx chce měnit svět a Ježíš člověka, takže by prostor pro syntézu teoreticky mohl být. Ale Marx je ateista a jeho ateismus je natolik spojen s jeho učením, že to nelze oddělit. A sloučit metafyziku s ateismem nelze.

3 0
možnosti
Foto

Mně je ale fakt u pr..., že byl Marx ateista. A ateismus je spojen s jeho učením stejně, jako je spojen s přírodními vědami. Co z toho plyne a neplyne je vysvětleno v článku,

0 2
možnosti

muzu se prirozene hlasit k cemukoli. lec soucasne byt atheistou, ktery krestany systematicka vyvrazduje akrestanem nejde. je to protimluv.

1 1
možnosti
Foto

Ať dělám co dělám, váš komentář mi nedává žádný dobrý smysl.

1 1
možnosti

reaguji pouze na titulek

může – oboje je zrůdné a "mimo mísu"

0 3
možnosti
Foto

Komentář reagující jen na titulek je zrůdný a mimo mísu.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS