Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tonoucí se stébla chytá. Teče vám do bot, tak se snažíte mluvit jako kniha, hadí politika politické korektnosti. Všechno co se dnes děje je lež a parodie, včetně vašich článků.

1 0
možnosti
Foto

Řekněme, že máte pravdu a VŠECHNO co se dnes děje je lež a parodie (včetně mých článků): Pak je ovšem lež a parodie také to, co zastáváte a v co věříte vy. To je po pravdě řečeno patrně přípustná varianta. Jen asi nejsem připraven ji přijmout.

0 0
možnosti

Jenže pejorativní výrazy "pravdoláskař" a "dobroser" nejsou zesměšněním Pravdy, Lásky a Dobra. Těmi pejorativními výrazy jsou označováni lidé, kteří tyto hodnoty parodují - své vlastní teze vydávají za Pravdu, svůj vlastní pohled na svět za Dobro a svůj narcisismus za Lásku. Právě tito lidé degradují ty hodnoty, které jste uvedl.

Vy sám jste si přál k novému roku "více uprchlíků". Zřejmě jste přesvědčen, že čím více bude v Evropě uprchlíků, tím více bude Pravdy, Lásky a Dobra.

Jenže pravda je taková, že právě takové přání je parodií na Dobro. Nikdo, kdo chce skutečné Dobro, si nemůže přát, aby někdo musel odněkud utíkat. To si může přát jen člověk, který považuje uprchlíky za nástroj, kterým lze změnit svět k lepšímu - ovšem podle svých vlastních představ. Svět vlastního domova, který ho obklopuje, vidí tak černě, že je ochoten považovat masu lidí, která opouští svůj domov, za nástroj "vyššího dobra", kterým bude na troskách naší "hluboce pokleslé společnosti" vybudován nový a lepší svět.

Jediné, s čím bezvýhradně souhlasím, je Váš poslední odstavec. Naštěstí jsou ty hodnoty, o kterých je řeč, opravdu věčné a nezávislé na všech těch pravdoláskařích.

3 0
možnosti

Souhlas. Na ty, kteří degradují uvedené pojmy, by snad šlo použít biblický termín "obílené hroby". Ale může být část cyniků, kteří tyto pojmy opravdu zesměšňují.

0 0
možnosti

Namísto hledání pravdy máme kult „vlastního názoru” - to je ta ošklivá demokracie, co vám tak vadí, víte?

0 0
možnosti
Foto

Demokracie je (ideálně ovšem, ale bavíme se o hodnotách, tj. idejích) založena na informovaném názoru.

0 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články