Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejsem zaměřen proti Čechům, narodil jsem se v Českých Budějovicích. Nicméně celý život žiji na Moravě a ve Slezsku. A zdejší lidé se necítí Čechy. Hovoří o sobě jako o Moravanech a Slezanech. Nicméně označení Bohemia pro zemi, ve které žijí, jim nevadí tak jako Czechia. A jejich názor bych respektoval.

0 0
možnosti

Na Moravě ani ve Slezsku Bójové nikdy nežili a tedy je absurdní nazývat tyto země Bohemií.

Morava má své jméno velmi starobylé, starší než Bohemia. Je to snad ještě z dob předkeltských.

Slezsko má jméno patrně od Silingů, východogermánského kmene. Bójové ve Slezsku nikdy nežili.

1 0
možnosti

Bohemia (latinsky Čechy) má stejné opodstatnění, jako Czechia.

1 0
možnosti

To, že je někdo Moravan, nebo Slezan, ještě neznamená, že by se neměl cítit Čechem. Je to stejný nesmysl, jako kdyby Bavoráci, nebo Sasové o sobě tvrdili, že se necítí být Němci. Nicméně i mně se více líbí název Bohemia, možná i proto, že v určitém období se na některých českých výrobcích (třeba na tužkách Hardmuth) objevovalo Made in Bohemia a znělo mi to docela dobře. :-)

1 0
možnosti

Moravane a Slezane nejsou popravde Cesi. Doba ceskeho nacionalismu by mela byt uz pryc a my bychom se z toho meli uz probrat.

Nemecko nemuzete prirovnavat. Tam neni zeme a narod nemecky, ktery by si chtel vsechny privlastnit a prejmenovat podle sebe a nasledne zlikvidovat jejich historicke zeme, aby mohl centralisticky ridit jejich stat.

0 0
možnosti

Naštěstí u nás většina lidí používá rozum, takže i kdyby se ČR správně rozdělila na jednotlivé země s vlastní samosprávou, zcela určitě by na Moravě ve volbách nezvítězili moravští nacionalisté, ale n o r m á l n í politické strany. :-P

0 0
možnosti

Pokud by vetsina lidi u nas pouzivala rozum, tak by ten stat nevypadal tak, jak vypada a lide by nemuseli dodnes tapat a hledat jmeno tohoto umeleho statu.

Nez budete priste nekoho oznacovat za nacionalistu, tak si nejdrive zjistete co to znamena! Moravane to urcite nejsou, ti si neprivlastnuji a neprejmenovavaji jine narody!

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články