Diskuse

Quo vadis, KSČM?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

No, ono se nezměnilo nic nejen od roku 2011, ale prakticky za celou existenci KSČM. Jediný vážněji myšlený pokus o reformu (lidé okolo režiséra Svobody) skončil nezdarem už na počátku 90. let; od té doby mají navrch ještěři (a jako vějička pro inteligentnější voliče jsou "vystaveni" lidi typu Dolejše či Balína - ten už ale tuším skončil). Obávám se, že změna nenastane, dokud se strana (obrazně, ale i doslova) místo uctívání Gottwalda nepřihlásí dejme tomu ke Kalandrovi...

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě máte pravdu. Já jsem prezentoval bezprostřední osobní zkušenost.

0 0
možnosti
FS

Tak jste si plivnul na své bývalé soudruhy a již je vám lépe?

0 3
možnosti
Foto

Jen se potvrzuje, že antikomunistická hysterie 90. let byla vlastně false flag, odvést pozornost jinam. Tím nechci říci, že se můj názor na stranu, která má tento název ještě dnes, změnil. Vůbec, ale nebezpeční nejsou. Zvednutím ruky pro VH to jen potvrdili a svojí nehybností to jen potvrzují. Nebezpečí vidím paradoxně ve společném nepříteli: v neomarxistech.

1 2
možnosti
MB

Bojovat proti starému nepříteli není nic nového (ani neobvyklého), viz 1. republika a strach z monarchie...

0 0
možnosti
FS

Vaše starosti bych skutečně nechtěl mít. Nechcete je přenechat na voličích ? Když je komunistická strana na nic ... voliči ji voliti nebudou ... a zanikne jako nepotřebná, neužitečná partaj. To už se přece stalo ODA, Věci Veřejné, LIDEM, ÚSVIT ... Anebo, což je téměř jisté, jste pomýlený jako ten co hýká . A KSČM navzdory vám budou nadále s důvěrou volit statisíce občanů ... připomínám, že nedávno v roce 2013 ve volbách poslanců Sněmovny, to bylo 713 tisíc lidí.

0 2
možnosti
Foto

Jasně, že ji budou volit - ta partaj má obrovskou setrvačnost. A na rozdíl od jiných partají ještě dlouho nezanikne. Jen si nejsem jist, k čemu tu vlastně je.

0 0
možnosti
DK

"co se za tu dobu na prezentaci této strany změnilo?Nic."

No, Kojote, to ti to trvalo...

1 0
možnosti
Foto

Tak pokud chce člověk vyhodnotit změnu v prezentaci nějakého subjektu v střednědobém horizontu, pak mu to logicky musí trvat, to dá rozum :-)

0 0
možnosti
Foto

ale vždyť upadá vše kolem, proč by tedy neupadala i KSČ ? má na to nárok.

0 4
možnosti
Foto

Leckteré jiné, mnohem starší, instituce a organizace občas dokázaly chytit druhý dech, v tomto případě máte ale nejspíš pravdu.

0 1
možnosti
Foto

A až se vám podobně přirozeným způsobem zprotiví i ten kostel, můžete se konečně začít detoxikovat od těch jedovatých indoktrinací a s větší jistotou vykročit za duševním zdraví. Držím vám palce.

5 3
možnosti
Foto

Vy mě nepřekvapujete, ale Siska, který souhlasí s tím, že se mi má zprotivit kostel, to je novinka! :-P

0 0
možnosti