Diskuse

Proč se bojím náledí víc než teroristů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučuji srovnat s blogem pana Pavla Opla: Policisté se samopaly na "Vánočních trzích" není normální stav a nechci si na to zvykat. Pak už myslím není k výplodu tohoto sluníčkáře potřeba další komentář.

1 0
možnosti
Foto

Já si taky nechci zvykat na ozbrojence se samopaly na vánočních trzích. Pokládám je za mnohem reálnější hrozbu než nějaké teroristy.

0 0
možnosti

No marxisticka levice (ke ktere se verejne hlasite) jsou ze sve podstaty zlocinci a teroriste, tak proc byste se bal jim podobnym, ze?

3 0
možnosti

Jo, to sedí. Násilí a teror proti odpůrcům, braní a rozdávání z cizího. To jim šlo vždycky dobře.

1 0
možnosti
Foto

Když bude náledí mám možnost volby. Pojedu opatrně a vybavím se, nebo prostě zůstanu doma. Horší to je, když hloupá slunčata pozvou do EU velký počet lidí o kterých nikdo nic neví, jen to, že jsou mezi nimi jedinci, kteří nás smrtelně nenávidí. To pak narozdíl od ledovky nemám možnost řešit, jen doufat, že díky vítačům nebudu další obětí. Nebo-li to Vaše srovnání kulhá na obě nohy

2 0
možnosti

Je fakt, že třeba v 70. a 80. letech bylo v Evropě rok co rok dvě stě a více obětí terorismu (tedy ve srovnání s posledními léty mnohem více), a žádná srovnatelná panika nepanovala.

Na druhou stranu tehdy to většinou byli "naši" teroristi -- marxisti, náckové, nacionalisté nebo náboženští. Dnes je to islámský džihád, ideologie z jiného světa, z vnějšku.

Proto ten strach? (samozřejmě kromě bezmezné brutality)

Mně osobně na islámu děsí jeho skálopevné přesvědčení o tom, že všechna ostatní náboženství převyšuje a završuje. A osoba proroka Mohameda. Byl mnohým a v některých případech................... no, francouzský ministr vnitra řekl, že jen letos zabránili 17 velkým teroristickým útokům.

Už brzy se asi začne zřetelněji ukazovat, jak to vlastně je.

Nezbývá než si přát, aby i nadále byla ledovka větší hrozba.

0 0
možnosti

No vidíte. Já se zase nejvíce bojím naivních jedinců vašeho ražení, kteří zpravidla nemají rodinu, nic moc v životě nevybudovali a tudíž jim tak nějak o nic moc nejde. To že jste sluníčkář a pravdoláskař ani netřeba psát. Člověku zdravého rozumu stačí už první odstavec vašeho textu, aby mu to docvaklo. Nezlobte se, ale dávat utonutí při dovolené, úmrtí v důsledku dopravní nehody nebo nakažení se z potravin na stejnou misku vah jako terorismus, tak to už je znakem hodně velké demagogie anebo hodně mdlého ducha. To vám fakt nedochází jak neskutečnou hloupost jste z hlediska základní věcné logiky vyplodil? Zkuste zapřemýšlet, čím se ona běžná rizika liší od terorismu bombani nebo nákladními auty.

6 0
možnosti
Foto

Jediný, kdo tu neumí zformulovat argument, jste vy.

2 3
možnosti

P97a11v56e10l 98P33o18n80e10c

20. 12. 2016 22:10

V mých očích žádný hrdina nejste, váš článek na mě působí cynicky. Podobné výroky vedli bezpochyby i někteří Češi v roce 1939 při začátku německé okupace, nebo v roce 1968 při obsazení ruskou armádou.

4 0
možnosti
Foto

Nemám sebemenší potřebu být ve vašich očích hrdinou.

Srovnávat okupaci a teroristický útok je blbost.

0 0
možnosti

P83a71v23e67l 38V10é20b50r

20. 12. 2016 21:23

Proč se bojíte náledí víc než teroristů:

Fobie z ledu?

Nedostatečná představivost?

Nedostatečné IQ?

Úkol od nadřízeného napsat podobně hloupý článek?

7 0
možnosti
Foto

Představivost mám velkou, ale dovedu ji držet na uzdě. Vy si sice asi dovedete představit kdejakou blbost, ale zjevně se vám nedostává schopností k tomu, abyste si představil snížení bezpečnosti silničního provozu při náledí.

2 2
možnosti
Foto

Neumenšuju bolest pozůstalých ze včera. Je mi to líto... ale dávám Vám za pravdu...Opravdu se bojím spíš malých hloupých náhod a nehod každodennosti.Ty vzdálenější jistě vnímám, ale je to, jak píšete... nepodlehnout hysterii, nepřiživovat strach... A.Lustig někde řekl, že v koncentráku hráli divadlo... učili se role ne jednu, ale víc...nevěděli, kdo zítra zmizí ve ,,sprše,, .. tak aby to mohli hrát dál... aby mohli dál nějak žít...Je mi líto včerejška, pokloním se památce, zamyslím, ztiším se... ale ráno budu mít ten běžný strach, aby až děti půjdou po přechodu přes silnici, nebylo náledí, co řidič neubrzdí.

4 0
možnosti
Foto

Musím říci, že bych měl třeba mnohem větší obavy, kdyby došlo k masivnímu ozbrojení obyvatelstva, po kterém někteří tak volají. O zlomek procenta by se tím zvýšila šance, že někdo zastaví teroristický útok, ale celkový počet mrtvých za rok navíc bych si neodvážil odhadnout...

Mimochodem: Vzhledem k povaze svého psaní mám také legitimní důvod bát se víc než teroristů různých bojovníků za evropské a křesťanské hodnoty, kterým lidé jako já leží v žaludku. Ale nebojím se jich. I oni jsou prostě "přírodní úkaz" ;-)

4 0
možnosti