Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No. Neznelo to jako by mluvil o společensky standardních dotacích.

0 0
možnosti
Foto

Jo. Dávám. Intimnosti patří ke vztahu, muži nemají co osahávat cizí ženy. Zaráží mě, že se nad tím pozastavujete, když jste křesťan. I kdyby to nedělal a jen žvanil, tak tím takové chování legitimizuje jako něco normálního, což je nebezpečné samo o sobě.

0 0
možnosti
Foto

Není to totéž.

Uvnitř skupin lidí, kteří se dlouho a dobře znají, bývá jistá familiérnost běžná, tedy tolerovaná (a dokonce může být i kýžená).

Naproti tomu obdobné chování (zcele jistě nepůjde úplně o totéž, protože všechna gesta mají své nuance) ze strany cizího člověka je běžně považováno za agresi, a to tím spíše, je-li zřejmé, že za ním navíc vězí zcela jiný vtah k ženám, než jaký je v našem kulturním prostředí obvyklý.

0 0
možnosti
Foto

divadlo, herci, herečky... trochu se mezi nimi pohybuji. Takže ... Dokážou to přijmout a dokážou si říct, hele dej pokoj. Dokážete Vy se přenést přes to, že na prknech se tito líbají doopravdy, na prsa si v představení sahají, sahají si vzájemně do rozkroku, předstírají milování, znásilnění...milují se na rekvizitách kuchyňských linek, brání se sobě a strhávají si šaty... a pak jdou do šaten a ta dotykovost, velice přátelská a přirozená, s hranicemi, které jsou vstřebatelné, někde zůstává...

Přeneste se do toho, že tohle prostě nelze srovnávat a nařknout někoho, že je ausgerechnet hovado...dovolím si dokonce říct, že tímhle poněkud tupým srovnáním jste si naběhnul na bekend, jen co je pravda.Rv

1 0
možnosti
Foto

Co se děje na prknech, se děje na prknech. Nelegitimizuje to chování mimo ně. A i kdyby: Töpfer hlavně tento typ chování legitimizuje obecně. Jsi šéf a jsi ve stresu? Sáhni si na mladou zaměstnankyni! A ty, zaměstnankyně, neprostestuj, jinak budeš zastydlá feministka!

0 0
možnosti
Foto

Pletete dohromady rande a jiný typ vztahů. S kolegyněmi si tykám. Na intimní místa jim nesahám.

0 0
možnosti
Foto

Někteří lidé jsou kontaktnější, jiní mohou mít až nepřirozeně velkou "bublinu", za jejíž hranice nikoho nepustí.

Pokud se cokoliv děje se souhlasem všech zúčastněných stran, je to v pořádku. Případ Afghánce ale takový není, tam očividně žádný souhlas nebyl.

2 0
možnosti

Ve svém blogu jste dal na jednu roveň Töpfera a vídeňského Afghánce, a to doslova tak, že oba jsou podle Vás "hovada". Myslíte si, že takové hodnocení je přiměřené? Nenapadla Vás třeba možnost, že Töpfer chtěl posluchače rozhlasu pobavit?

4 0
možnosti
Foto

Jo. Dávám. Intimnosti patří ke vztahu, muži nemají co osahávat cizí ženy. Zaráží mě, že se nad tím pozastavujete, když jste křesťan. I kdyby to nedělal a jen žvanil, tak tím takové chování legitimizuje jako něco normálního, což je nebezpečné samo o sobě.

Mimochodem: "Svádí-li tě k hříchu tvá ruka, utni ji; lépe je pro tebe, vejdeš-li do života zmrzačen, než abys šel s oběma rukama do pekla, do ohně neuhasitelného, kde červ jejich neumírá a oheň nehasne." (Mar. 9,43-4) ;-)

0 0
možnosti

Správně díte. Já jsem vždy pravil: Ó slečno (případně spanilá slečno), dovolíte, abych Vás uchopil za ruku? A mohu pohladit Vaše spanilé rameno.

Nevíte, proč každá poté buď utekla, nebo vyprskla smíchy?

0 0
možnosti

P21e55t66r 64T44o91m24e18k

4. 1. 2019 10:20

Ach jo, vy zjevně vůbec nevíte o čem píšete.

1 0
možnosti

To je hrozně jednoduché. Někdo řekne, že takhle to má nebejt - a hned se na ni sesype, že je nějaká škaredá frigidní feministka, která by chtěla, aby ji šéf pořádně oklátil, akorát že si o ni nikdo neopře ani kolo, tak aspoň blbě kecá.

Nebo že to, že někoho osahává přivandrovalý čmoud, je přece dočista jiná situace, než tuhle milý pán, který hrál v telce jiné milé pány, protože přivandrovalý čmoud je a priori špatný, kdežto Pan Herec je a priori dobrý.

Nebo že vlastně o nic nejde, je to jenom takové plkání starého pána (mladická nerozvážnost, první pochybení počestného středostavovského otce od dětí), přece z toho nebudeme dělat nějakou světobornou záležitost.

Mně nevadí, pokud někdo vede řeči v tomto smyslu, ale mají zůstat v hospodě, zpovědnici, psychopracovníkově kanceláři..., nikoli se vyskytovat na veřejnosti. Neberu nikomu právo na názor - ale asi jako nikomu neberu právo na šťourání se v nose. Něco se prostě na veřejnosti nedělá a pokud je to z nějakých důvodů nevyhnutelně nutné, člověk si na tom přidrží kapesník a snaží se co nejrychleji odebrat někam za roh, kde problém dořeší v soukromí.

A takové ty kecy o tom, že něco je strašlivě nevinné a hrozná prča pro všechny zúčastněné, protože nikdo nikomu nos nerozbil? Jistě, i tak to může být. V tom případě stačí ty řeči starého pána formulovat tak, že my s pár kolegyněmi máme takovou všestranně zábavnou hru na jabloně atd. S tím naprosto nemám problém - narozdíl od projevu ve stylu Poďte k nám pracovat, budu vás ošmatávat a trapně se vymlouvat.

2 0
možnosti

Vy budete určitě vegetarián.

1 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články