Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kdopak asi stavěl Palais Badi? M.j. zničil ho nejhroznější sultán Moúláje Ismail (1672 - 1727), který své sídlo ustanovil v Meknés a tím Marrákeš upadala na úroveň provinčního města. Sultánovi na jeho paláci v Meknés pracovalo denně až 25.000 otroků včetně těch "bílých". Dodavatelem byli v oblasti nejznámější a nejhroznější piráti ze Salé, ale ti působili při pobřeží Maroka, Alžírska a dalších již před údobím brutálního sultána a nedivil bych se, že trh s otroky (hlavně z Alžíru) zásoboval i Marrákeš. Není potřeba dodávat, že vše se dělo pod nelidským dohledem islámu.

Takže, když narazím na památky z této oblasti, vždy se mně vybaví strádání těch, kteří to stvořili a to i mnoha Evropanů.

0 0
možnosti
MK

P.S.

Málem bych zapomněl - pěkná reportáž, skoro až mile propagační.

0 0
možnosti
PC

Parádní reportáž .... můžu jí do puntíku potvrdit ... Marrakéš opravdu stojí za návštěvu (a ne jednu). Ubytování v některém z riadů v Medině můžu jen doporučit ...jen bych tolik nešetřil a vzal něco v cenové relaci 20 -25 Euro za noc za dvoulůžák .... to si teprve člověk připadá jak v pohádce.

Apropo kočky .... vyskytují se tam dva "druhy" ... kočky nenažrané, které se pohybují poblíž "žrádla" a kočky pohodářky ... ty odpočívají na vystavených kobercích a polštářích. Je doporučeno si vybírat ty polštáře, které jsou kočkou obsazeny ... kočky nejlíp ví, co je nejpohodlnější. ;-D;-D

1 0
možnosti
MD

Díky ze reportáž., letíme do RAK koncem ledna na 4 dny, tak určitě využijeme Vaše poznatky. Hezký den zatím z Prahy:).

3 0
možnosti
Foto

Tak ať máte spoustu fajn zážitků!

1 0
možnosti
Foto

Díky za fajn cestu, dopřál jsem si ji ke kafi po obědě :)

2 0
možnosti
Foto

Tak to mě těší. Doporučuji zažít i osobně :-)

1 0
možnosti
PK

Moc zajímavý povídání a fota,díky za to. A koček plno a co pejsani?:-)

2 0
možnosti
Foto

Taky tam byli, ale ne tolik :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články