Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L24u94d49ě80k 56T95o17n70d45r

10. 6. 2019 16:39

Škoda. V minulém blogu jste mluvil podivnou řečí zvanou "křesťanština". Ale teď jste to dorazil úplně. Teď to byla ryzí "čínština". Škoda.

Škoda, že se asi nikdy od Vás nedozvím, co byste jako křesťan zcela lidsky a normálním srozumitelným jazykem odpověděl ateistovi na tři otázky:

1) proč nestačí být ateistou (když budu dodržovat morální zákony = budu dobrým člověkem)

2) proč bych měl věřit v Boha

3) a proč ausgerechnet v toho Vašeho - křesťanského

0 0
možnosti
Foto

Rád vám odpovím:

ad 1) proč nestačí být ateistou (když budu dodržovat morální zákony = budu dobrým člověkem)

Nestačí k čemu? Prosím o upřesnění, čeho se to "nestačí" vlastně týká.

ad 2) proč bych měl věřit v Boha

A proč myslíte, že byste měl? Já nevím, jestli byste měl věřit v Boha. Jak bych to vlastně měl vědět?

ad 3) a proč ausgerechnet v toho Vašeho - křesťanského

Tak pokud už v nějakého, proč ne v takového, který přichází za člověkem až do samotné hlubiny jeho bytí a je s ním a pro něj v jakékoli situaci?

1 0
možnosti
Foto

:-)Ti, kdo žádají důkaz existence Boha, žádají jiný důkaz. Třeba ne zrovna Boha přivedeného na vodítku jako lapené zvíře, které by se mělo zpovídat za to, že se tak dlouho skrývalo a mělo před nimi mnohá tajemství. Třeba něco .....něco jako zázrak. Něco, co paní věda nedokáže vysvětlit. Jenže problém je v tom, že většinou takové lidi nelze ničím uspokojit. Protože svědectví jednoho člověka je málo. Protože tomu se dá snadno povýšeně vysmát, zpochybnit jeho zdravý rozum s poukazem na možné halucinace. Trochu komplikovanější je situace, když zkušenost s Bohem byla sdílená dvěma nebo i více lidmi. Co s takovým argumentem, nám ukázal bolševik v Číhošti, byť se jenalo jen chvilku a beze slov. Pod Vaším minulým článkem jsem vzpomněl plynové komory. Zcela oprávněně. Protože ten, kdo nechce ani přemýšlet o tom, kde najít prameny a s jakými lidmi si chtít promluvit, ten může vesele , hloupě a jako smyslů zbavený vypouštět povýšené a posměšné komentáře. Možná i s přáním, aby žádný důkaz nikdy neexistoval ( na což je dávno pozdě) Co by ti posmvěváčci řekli na opakovaně sdílené zkušenosti s Bohem? Možná jen to, že TO NENÍ MOŽNÉ.

1 1
možnosti
Foto

Hinduisté mají taky hodně zkušeností s těma jejich bohama.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS