Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kníže, kterého komunisti vyhnali z vlastní země, na Hradě jako prezident a symbol jejich černého svědomí by byl pro komunisty dozajista potupou, kterou si po právu zaslouží. Šaramantní, lidský vlastenec, kterého si váží ve světě a který umí naši zemi reprezentovat, což je hlavní úloha čekého prezidenta, není přijatelný? A buran na úrovni 5. cenové skupiny, holdující kořalce, tabáku, bůčku a trapným prupovídkám, o jehož minulosti škoda mluvit, je Vaším favoritem? Pokud bude zvolen, mám pocit, že celá slavná česká levice spláče na výsledkem jako první... Ale kdo chce kam aneb komu není rady... ;-)

8 4
možnosti
Foto

Své důvody pro tuto volbu jsem napsal, není důvod, abych se opakoval, vaše charakteristika pana Schwarzenberga mi připadá opravdu hodně nadnesená, ale budiž vám přána.

4 7
možnosti

Vážený pane Poláku, nemohu se ubránit dojmu, že máte trochu pomotané pojmy ušlechtilosti a plebejství. Nevím, co vašemu zneužití své písnišky řekne Jarek Nohavica, ale ať se brání sám. Voskovec a Werich, tito šlechtici ducha, se už bránit nemohou, zkusím tedy trochu za ně: kdybyste si tu písničku poslechl pozorněji, uslyšíte tam verš: "Hej, pane králi, nebuď líný, oblékni hadry a jdi mezi lid..." Pan Karel asi poslouchal pozorněni než vy, nebo to má prostě v krvi. Zeman zřejmě neposlouchal vůbec, neb ve své velkopanské nadutosti nepotřebuje slyšet nikoho jiného, než sebe. Píšete, že Zeman je plebejec - prosím - pokud plebejství chápete jako vulgaritu, sprostotu a neomalenost. Myslím, že Jarek Nohavica ji chápe diametrálně jinak - jako útisk bezmocných, vystavených nadutosti, vulgaritě a neomalenosti mocných. 

A tak nemohu souhlasit ani s vaším závěrem. Miloš Zeman je daleko větší zlo, než všichni ostatní presidentští kandidáti dohromady. Nejen díky své vulgaritě a neomalenosti, ale zejména díky své zjevné napojenosti na ruské státní a mafiánské kruhy, v jejichž podpoře, jak známo, léta čile spolupracuje s Klausem. Pro nevěřící tomáše si dovoluji přidat odkaz na jednu z ran, do níž mohou vložit své prsty: 

http://www.kpv-praha15.wz.cz/kpv_zpravodaj_clanek123.htm !

ten, kdo pozorněji sledoval dění kolem opoziční smlouvy a klausovských presidentských voleb nemůže býti překvapen.

A ještě pro upřesnení k diskusi o V+W: nepodporovali komunismus, jak známo, byli komunisty pronásledováni. Co podporovali je sociální spravedlnost. Můžeme za sociální spravedlnst považovat podporu a amnestování tunelářů?!!

6 1
možnosti
Foto

Jsem si jist, že pánové Voskovec a Werich by knížete Karla ze Schwarzenbergu nepodporovali a že by byli vůči současnému establishmentu velice kritičtí. I v době první republiky, kdy převládajícím paradigmatem byla levice, kritizovali společnost zleva. Slovo "komunismus" je v této souvislosti zmatečné, protože někdo tím myslí komunistické ideály, jiný komunistickou praxi. 

Blikající vykřičníky a emoční výlevy nepovažuji za argument. Pokud souhlasíte s programem a konáním strany TOP09, volte jejího předsedu. Pokud nesouhlasíte, ale váš odpor k Miloši Zemanovi je nepřekonatelný, pak jej volte rovněž. Nebudu vám to vymlouvat. Já jsem napsal, jak to vidím a proč to tak vidím, ať se každý rozhodne, bude-li to brát v potaz či nikoli.

1 5
možnosti

Článek je ubohé dílko ubožáčka. Tečka. RvRvRv

10 6
možnosti
Foto

Čárka, tečka, tečka, středník, vykřičník.

4 7
možnosti

Nesouhlasím s vašim tvrzením, že umělci jsou vždy pro establishment. Já bych řekl, že jsou většinou proti, jen někdy se to bojí projevit a naoko tedy vládu podporují, což ovšem není dnešní případ. Například za První republiky byla nemalá část umělců v KSČ, vezměte si např. spisovatele. I umělci, kteří v KSČ nebyli, jako např. Voskovec a Werich, jasně propagovali komunismus, viz např. film Hej rup!

4 1
možnosti
Foto

Já neříkám, že všichni umělci. Říkám, že většina mainstreamových umělců. A proč dnes z první republiky  známe Voskovce a Wericha a ne tehdejší mainstream? Právě proto, že byli avantgardou! Osvobozené divadlo nebyl mainstream ani náhodou,

3 4
možnosti

P80e79t26r 94B28e69r28g15l

14. 1. 2013 13:31

Volba naštěstí ukázala, že inteligence národa není přímo úměrná povaze podobných článků a inteligenci internetových diskusí. Kdyby tomu tak bylo, vládli by nám už hezky dlouho Filip s Grebeníčkem..

8 4
možnosti

V první řadě, Schw. není žádná pravice, je to člověk, který sice odmítá komunisty české, ale ti v Bruselu mu nevadí. http://www.reformy.cz/zpravy/v-nove-komisi-eu-je-minimalne-10-komunistu-nigel-farage/

Podpořte, prosím, stránku studentů a absolventů VŠ pro Zemana. https://www.facebook.com/zeman4prezident

A také událost, Ve 2. kole volím Zemana: https://www.facebook.com/events/326688340777334

4 5
možnosti

Nechce se dotknout obyvatel venkova, ale ve městech je koncentrace vdělanosti vyšší a když se podíváte, tak skoro ve všech krajských městech vyhrál Karel.

7 2
možnosti

Venkov je specifický. Když se dostali k moci komunisté, tak města podlehla první a venkov dlouho odolával. Pak se to zakonzervovalo a když komunisté padli, tak venkov zase odolával. Ty změny na venkově prostě neprobíhají v řádu let, ale desetiletí. ;-)

10 1
možnosti

A ještě k tomu, že si nepohlídá Kalouska. TOP je normální demokratická starna a Karel není diktátor. To za prvé. A za druhé když se vrátíte tak o 10 let zpět, tak Zeman jako premier si na funkci ministra vnitra posadil Grosse, který si zakládal vlastní týmy, které donášely jenom jemu a nikdo o nich nevěděl včetně Zemana nebo dělal, že o nich neví.

A teď si to proberte co je horší a co kdo z nich mohl nebo může ovlivnit.

5 4
možnosti

Od komouše bych ani nic jiného nečekal.

A že se vám tak nelíbí, když někdo straší komunistama, to máte kecůp jak opice kotrmelců, ale jak je vidět, když se to hodí, tak taky začnete strašit kdejakými zednáři a dalšími spolky, kterými je údajně členem.

10 5
možnosti
Foto

Pakliže je pan Schwarzenberg zednář, je tu u mě plus pro něj. Ale ne dostatečné.

2 6
možnosti

P49a57v74e50l 96S72y28c41h46a

14. 1. 2013 12:21

Ač Vás považuju za hodně inteligentního člověka, zasekl jsem se hned u prvního bodu. 1.Kdyby byl pan KS plně zodpovědný za politiku Topky, znamenalo by to źe je diktátorem v této straně. 

2. Co si myslíte o politice této strany? Říkat mi to nemusíte ale pak si můžu myslet cokoliv. 

3. To je jediný bod který dává smysl. Jestli se šlo restitucím vyhnout uplně, nebo jestli byla otázka času kdy se otevřou a pak je otázka jestli by to ona vláda dokázala udělat líp, na to odpověď nemám Vy ano?

Nevěříte v něco. A proč? Líp to vyhovuje celkovému postoji ke KS, nebo pro to máte nějaký závažnym důvod?

Uf, je to ještě dlouhé, mám hledat dál?:)

3 4
možnosti

"Kdyby byl pan KS plně zodpovědný za politiku Topky, znamenalo by to źe je diktátorem v této straně."

S tím diktátorem jste trochu ujel, ne? Když je někdo předsedou strany, nese za ni samozřejmě odpovědnost. Nemusí být diktátorem, aby ji projevil. Nejde o to, že v případě nesouhlasu se směřováním strany nebo svých kolegů někoho nechá vyloučit nebo snad popravit. V demokracii předseda svou zodpovědnost prokáže tím, že z této funkce odstoupí, případně vystoupí ze strany.

3 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články