Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Ano, problém je v některých současných výkladech původních textů. Ale hlavní problém vidím v samotných náboženstvích.

Vycházím-li z principu, že je jen jedniný Bůh, pak je minimálně podivné, že vyznavači jednoho náboženství neuznávají principy vyznávání jiných náboženství a pouze to své považují za správné. A nejen že z pohledu svého náboženství nepovažují vyznavače jiných náboženství za své bližní, někteří je dokonce považují za své nepřátele.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím. A pokud se objeví v oné církvi někdo, kdo se začne chovat tak, jak by dle Kristových slov měl, je považován za zrádce národa, mefistofela, odpadlíka, heretika etc. A když se nejvyšší představitel stejné církve vysloví de facto proti Jeho slovům, je veleben i těmi, kteří s předmětnou církví nemají nic společného.

Jde o naši zem a netřeba asi jmenovat.

1 0
možnosti
Foto

No, neplatí to obecně. Třeba u nás v Českobratrské evangelické se tyhle věci nedějí :-) Ale jinak ano, od chvíle, kdy se z křesťanství stala ideologie, to byla jedna zpronevěra původní myšlenky za druhou...

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články