Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jste velmi naivní. Komunismus jak ho máte rád je ještě méně udržitelný než ten severokorejský. Je totiž úplně jedno, jestli je humální nebo ne. Je založen na chybné premise, že lidé jsou schopni se rozvíjet bez motivace. Ten nehumální ale vydrží déle u moci , ten humální se rozpadne a lidé se ho sami vzdají (udělají sametovou revoluci) protože chtějí mercedesy a vily. Jasné je, že pokud po nějakém čase nemají všichni mercedesy, vily a to vše pokud možno bez práce, začnou otáčet a hledat na starém režimu výhody. Pokud ho však z jakéhokoliv důvodu znovu nastolí, vše se jen opakuje a výsledkem toho celého je ztráta jak materiální tak duchovní a duševní. Kde se toto cyklení neděje ,tam je navzdory chybám kapitalismu nejlépe. A ještě k KLDR. Proč dělá to co děla? Prostě si zvykla vyhrožováním získávat chleba. Teď jí západ řekl dost. Tak teď vydírá Čínu. Ano Čínu. Čína totiž na rozdíl od západu nerada dává něco zadarmo i tzv. přátelům. Takže pokud nechce dát Čína podobrém, dá pozlém. Čína si nepřeje aby svět (USA) smetly KLDR, ale pokud KLDR napadne západ, odveta ji nemine a Čína v regionu ztratí na úkor USA. Proto nakonec KLDR uplatí aby se se západem udobřili. Je to sebevražedná vyděračská taktika typu "já skočím" ... budete se holt na KLDR soudruzi muset složit, aby neskákala a přestala dělat ostudu vaší věci.

1 0
možnosti
Foto

Základní otázkou, co děají Amíci v Jižní Koreji, tisíce mil od svého území.

Až zmizí Amicí z Jižní Koreje, můžete požadovat od KLDR normální reakce.

1 2
možnosti
Foto

Amíci v Jižní Koreji pochopitelně sledují své strategické zájmy, i když oni by asi řekli, že chrání svého demokratického spojence ;-) Ale jak jsem napsal: Pakliže je Kuba schopna mít normální reakce s Amíky za zadkem a dokonce i na části svého území (okupované Guantanamo), není důvod, proč by je neměla mít KLDR.

0 2
možnosti

Pane Poláku, vy máte kliku, že žijete v prohnilém kapitalismu.

V lidově demokratické společnosti by s vámi soudruzi za takovýhle zrádcovský článek pěkně zatočili.

To je dobře, že teď nemůžou, že?

5 2
možnosti

Nechejte ho si  hrat, at si dela babovicky, at se uci. Snazi se , mlady soudruh v klobouku, dnes stihnul Maa a jeho kult osobnosti.;-DStejne je divne, jak muze mit v dnesni dobe tak vymyty mozek.

4 4
možnosti

ono obhajovat neobhajitelné je dosti kontraproduktivní,  pokud mladí komanči nechápou ani takovou jednoduchou skutečnost jejich chyba ;-D

4 2
možnosti

Odmítnutí Severní Koreje chválím, nicméně nejde mi příliš do hlavy, proč je KLDR takový speciální případ. Kult osobnosti má i Castro (včetně dědičné vlády, alespoň prozatím) a jistě i v KLDR se lidé věnují svým drobným strastem a starostem, chodí do práce, jí jídlo (když je), pomlouvají zrovna nepřítomné osoby atd.

Podle mě autor není důsledný v aplikování jednotného měřítka. Co KLDR přitěžuje už u jiných komunistických režimů přihlíží, čím jiné komunistické režimy omlouvá, to si u KLDR nepřipouští nebo to přehlíží.

Více se nedá k článku napsat, neboť je vcelku obecný.

4 0
možnosti
Foto

Fidel Castro zásadně odmítá jakýkoli kult osobnosti. Že je jako osobnost ctěn, to je jiná. Dědičná vláda na Kubě není a ani nebude. 

Viz též:

http://www.rozhlas.cz/zpravy/amerika/_zprava/raul-castro-dal-povede-kubu-rezignovat-chce-za-pet-let--1179745

1 4
možnosti

8-o...Soudruhu Kojote J.A.Poláku, to je ale matroš, to je potrava, zírám!...

Jenom si myslím, že takový hutný, třaskavý matriál, by bylo lepší s mladými soudruhy probrat napřed interně a na stranických buňkách v rámci vašeho nového SÚMLu, než s tím hnedka dneska vyběhnout na iDnes.;-D

(P.S. SÚML, rozumějme "Sametové učení marxismu, leninismu")

3 3
možnosti

Jsem přesvědčen, že si to zavaříte nejvíce u těch, s kterými držíte basu.Je to svým způsobem typické. Nemyslím jen tento článek. Ale Vaší inteligenci. Nebudete vyvrhel jen pro " pravičáky ", ale hlavně pro ortodoxní levičáky. Nemáte na výběr. Pak už zbývá jen víra v boha.

1 3
možnosti

Jo, milý pane, kdyby u nás znovu komunisti vyhráli, tak Vás hned označí za revisionistu a oportunistu a imperialistického pohůnka, štváče a rozvraceče, a pokud Vás rovnou nepověsí, dostane doživotí s poznámkou "návrat nežádoucí".

2 2
možnosti

Obdivuji Vaše znalosti. Smím se zeptat kolikrát jste v severní Koreji byl?

3 2
možnosti

;-D...Asi nebyl, kojot není z Polska, ale původem americké zvíře, kdy jeho pobyt v soudružské Severní Koreji nebude zřejmě žádoucí z hlediska nebezpečí infiltrace závanem amerického imperialismu.

Takže si autor bude muset počkat, až se staronový, totalitní režim někam vypaří.

1 2
možnosti

Komunista, který nemá rád komunisty..............maminko skákavá !!!

5 3
možnosti
Foto

Kde jsem napsal, že nemám rád komunisty?

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články