Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta fotka je pěkná, jen myslím, že není v pořádku fotit takto na blízko někoho, kdo třeba focen být nechce. Jistě můžete namítnout, že kdybyste se dívky předem zeptal a ona by i souhlasila, už nikdy to nebude takto přirozené. Správný postup byl tedy takovýto: měl jste dívku vyfotit, poté ji oslovit, vysvětlit ji celou situaci, fotku jí ukázat, slíbit jí, že ji nikdy nevyužijete k peněžnímu zisku a požádat ji o svolení, abyste směl fotku nesmazat. Postupoval jste tak, Jaroslave?

0 0
možnosti

V případě reportážní a umělecké fotografie nejsou pravidla tak přísná. Pokud fotografie obličeje není dehonestující či pejorativní, nebo fotografie není použita v komerčním kontextu, nebo v kontextu, který hrubě zkresluje situaci, při níž fotografie vznikla, pak by neměl být problém. Určitě je vždycky lepší, když osoba ví, že je fotografována. Ale v případě této fotografie bychom jen těžko nalezli nějaký etický problém, natož právní.

0 0
možnosti

Skvělá záležitost. Opět se potvrzuje, že není až tak důležitá technická vyspělost fotoaparátu, jako spíše to, kdo ten fotoaparát drží.

1 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články