Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vaší stručné úvaze se nedá z mého pohledu nic vytknout.R^

"Rittig", na kterého upozorňuje řada diskutérů vnímám jako chybný krok tohoto hnutí.

2 1
možnosti
Foto

Díky. :-) Prosím o odkaz na toho Rittiga, nějak se mi to nedaří dohledat.

0 0
možnosti
JK

Demokracie existuje od počátku druhu homo sapiens, je přímo závislá na sociálních vazbách a vyvíjí se samovolně dle Darwinovi teorie a snaží se najít rovnovážný stav mezi sociálními a životními potřebami a mezi skutečnými možnostmi v dané době. Rovnováhy dosáhnout nelze, rovnováha je totiž anarchie, a tak jsme chvíli vpravo, pak zase vlevo a nezřídka vyraší i větve co nikam nevedou. Marx i Lenin podlehli představě, že rovnovážného stavu docílí diktaturou a šeredně se sekli. Celé to sociální hemžení miliónů chvilek pro demokracii je pěkný zmatek a pokud někdo přijde s teorií, která tvrdí, že je tou správnou vyváženou cestou, tak jí možná začne mnoho lidí věřit a zpočátku to může i vycházet, jen je obtížné odhadnout okamžik, kdy se konání odklonilo na jednu, či druhou stranu.

Jedno je ale jisté, čím víc lidí má povoleno do toho kecat, tím menší je výchylka vlevo, či vpravo, pokud do toho kecají všichni jde o anarchii a ta je jak víme neudržitelná, protože pokaždé někdo sestaví teorii, nabere dav a stav se zase vychýlí. Teoreticky by nám bylo lépe bez teorií, což fakticky dnešní stav, jeden den něco platí druhý den je to naopak, žijeme tímto okamžikem, delší vztah k čemukoli a komukoli je přepych, zítra bude vše jinak. Současné vládní garnituře tenhle stav vyhovuje, drží je to při moci, do jakékoliv snahy o sjednocení názorů hodí vidle (spíše nějaké to sprosté slovo, či nálepku). Zastavit to ale nemohou, teorie se již tvoří a jak to vidím nebude pouze Česká, ale minimálně Evropská, případně alianční tzv. západního vyspělého světa. Diktátoři na východě mají každý teorii svou a jejich lid je povinen ji vyznávat, však to známe, tihle nesnesou ohrožení své moci a neumí se tak spojit, jen někdy mohou najít společný cíl. Tak co, chceme se značnými těžkostmi tvořit společnou teorii, nebo se bezvýhradně, velmi pohodlně a bez starostí odevzdat?

0 0
možnosti
Foto

Patrně nemá smysl číst komentář, jehož první věta je zcela chybná...

0 0
možnosti
Foto

Hej, lidi, co to máte s tím Rittigem v této souvislosti? Uniklo mi něco?

0 0
možnosti
MB

Odpověď je prostá - Hledá se někdo slušnější, než-li je Zeman a Babiš. Demonstrace nejsou vůči Benešové - Jsou proti Hradu. Miloš si sekládal svou Vládu a Andrej mu ji udržuje. Pojící heslo - Tvé problémy - Má Marie zakryje. Tedy přichází Rittig a konečně máme v čele osobu čistou a státu rozumějící :-)

1 0
možnosti
MB

Konečně se rýsuje řešení! Je jím prodavač a lahůdkář Ivo Rittig! Z osvědčených kruhů veksláků - chod státních institucí ČR ovládá poměrně dobře! Posledním soudem osvobozen! V KSČ nebyl - STB nepřisluhoval! Dokže seskládat úspěšný tým - Výsledky má! Ideální kandidát na Hrad, nebo na Premiéra. S Andrejem se ztnají, i si tykají. Konečně někdo méně ostudný a znalý ! ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Je pravdou, že je Babiš oligarcha, u kterého je veřejně známé, kolik toho vlastní a po pravdě je i trestně stíhaný. U jeho předchůdců není zřejmé, kolik toho mají na tajných kontech v zahraničních bankách, nebo jako Rath po sklepních policích či pod podlahou v kuchyni, ale buďte si jist, že jsou na 105% bohatší, než ve skutečnosti přiznávají. Jak politici obecně uvažují, naznačují odposlechy jejich rozhovorů(naposledy Herr Strache z Rakouska). Sice trestně stíhaní nejsou, ale být by měli.

2 1
možnosti
OK

O42t13a 38K16i59n48c

20. 5. 2019 11:45

Tak jim to dokažte, aby mohli být trestně stíháni. V opačném případě je to od vás pomluva, za kterou by vás mohli žalovat. Ale myslím si, že můžete být bez obav, protože jim za to nestojíte.

2 2
možnosti
Foto

Demonstrace, které v současné době probíhají nemají s revolucí co dělat. Revoluce je změna základních principů, hodnot, na nichž společnost stojí a o to demnostrantům nejde.

1 0
možnosti
Foto

O revoluci nešlo demonstrantům ani v listopadu 1989. I tehdy by se většina spokojila se socialismem s lidskou tváří a z radikální přeměny cítili vesměs obavy. Stačilo jim zaručení základních svobod a neuvědomovali si, že v takovém prostředí nemá socialismus šanci na přežití.

3 2
možnosti
Foto

A Lenin se měl vyjádřit i v tom smyslu, že holt tu revoluci může dělat jenom s těma lidma, co sou;-)

3 0
možnosti
JH

J98a97k22u25b 21H59o78z47a

20. 5. 2019 9:27

U některých filmů mi postačí jen znát obsazení. Cemper, Peszynski...

5 0
možnosti
Foto

I59v87a81n 55M15a38r78e10k

20. 5. 2019 9:20

Naprosto neoddůvodněný strach o demokracii p.Poláku. Dnes má být čestným hostem na podiu na Václaváku novodobý disident a neprávem obviněný Rittig.

Možná, že se dočkáme i obligátního,oslavného tanečku se šampáněm. R^

3 1
možnosti
Foto

Rittig by mohl být symbolem právního státu. Postavit mu sochu na Václaváku vedle svatého Václava a mohl by sedět na tramvaji.

3 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články