Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J86a97n 21D29l47o87u26h38ý

2. 10. 2019 13:16

V první větě to první slovíčko "jej" asi nemá být...

0 0
možnosti
EK

Všechny tyhle řeči o cudnosti mají ten smysl, že vše v lidském životě souvisí se sexualitou. Proto na ni všechna náboženství dávají takový důraz. Protože pomocí toho lze ovládat lidi a nadvláda nad lidmi je cílem představitelů každého náboženství. To je i příčina toho, jak každé náboženství dozoruje nad ženami, ženy jsou totiž nepřítelkyně všech náboženství, protože hrozí, že, že by zájmy svých dětí postavily nad zájmy jejich vymyšleného boha.

0 0
možnosti
Foto

Souvislost, o které píšete, se tam hledat dá a kdo hledá, obvykle najde. Ale kromě toho, že se mýlíte v tvrzení, že VŠECHNA náboženství kladou na sexualitu takový důraz (ani náhodou), neplatí to tak, jak to popisujete, ani pro ta abrahámovská. Navíc mi nedochází ta souvislost - ženám žádné náboženství nebrání mít děti (obvykle naopak) a netuším, jak kupříkladu negativní vztah těchto náboženství k manželské nevěře zabraňuje ženám, aby postavily zájmy svých dětí nad zájmy Boha. To nedává smysl. O tom, že abrahámovská náboženství se zrodila v patriarchálních společnostech a jsou tím zatížena, nemůže být sporu, ale kupříkladu feministická teologie v křesťanství (a moderní teologické náhledy vůbec) již dokáží dobře odseparovat, co je obecně lidské a co kulturně podmíněné a pracovat s tím.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby bůh chtěl aby lidi byli sami sebou, tak by nic nerozkazoval.

3 0
možnosti
Foto

Když Bůh vlastně dle mého soudu nerozkazuje. Spíš důrazně doporučuje a vyžaduje odpovědnost...

0 0
možnosti
Foto

J57a66n 16Š40i52k

2. 10. 2019 8:17

V diskuzi to určitě schytáte, ode mě ne, protože s Vámi většinově souhlasím. Kult dokonalého vzhledu se sice většině lidí líbí, jinak by tak nevyrostl, ruku v ruce s tím však nejde kult dokonalé duše. Nagelovat si ráno před zrcadlem vlasy zabere čas, který by bylo alespoň občas užitečné věnovat přemýšlení o sobě, svém egu a vnitřní pokoře. Přeji hezký den

3 0
možnosti
BG

Jak Vam dava najevo, ze neco chce zrovna po Vas, a proc ho poslouchate?

1 0
možnosti
Foto

A: Na základě toho, jak se s ním setkávám ve svědectví Písma. Berte nebo nechte být.

B: Pokud platí A, pak B (protože je to Bůh, kámo...)

0 0
možnosti
PJ

Já si myslím, že náš Bůh po muslimech nechce vůbec nic. Nemá totiž s nimi nic společného, že je společný jsou výmysly liberálů, většinou levičáků.

0 0
možnosti
Foto

Bůh má něco společného s každým člověkem. A po každém člověku něco chce. Protože se člověkem stal a sdílel a sdílí náš úděl.

0 0
možnosti
Foto

To nechce Bůh, ale vy sám. Je to ale celkem rozšířený mýtus, že něco chce Bůh, tak si z toho zase tak moc nedělejte, třeba to jednou přejde :-)

6 0
možnosti
Foto

Bůh, ve kterého věřím, je osobní. Tudíž může něco chtít. Ale samozřejmě to může být jen iluze. Všechno může být jen iluze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články