Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jendazmoravy

20. 12. 2011 11:34
Dovolím si parafrázovat

Autore, dovolím si parafrázovat. Firma nic necítí, tedy pokud třeba ukradnu firemní auto, tak pokud je musím vrátit, tak to není náprava křivdy. Je to tak?

Jinak zbytek obsahu už byl napsán mockrát, očekáváte, že někdo bude vyvracet ty hlouposti napsané v druhé půlce? Např. ony i ty zmíněné "latifundie" patřily těm menším církevním právnickým osobám (farnostem, klášterům apod), církev jako celek nic nevlastnila. 

Nebo referendum - jak myslíte, že by dopadlo referendum o tom, že má být třeba zabaven Váš dům, pak prodán a získané peníze dát třeba na zvýšení důchodů všem o jednu korunu?

Ale to je jedno, já stejně předpovídám, že k ničemu nedojde, jen se popíše kus internetu takovými "fundovanými" rozbory jako ten Váš.

1 0
možnosti
JP

Kojot

20. 12. 2011 12:27
Re: Dovolím si parafrázovat

V příkladu s firmou by opravdu nešlo o nápravu křivdy. Nicméně lze uvažovat o křivdě způsobené vlastníkům této firmy. Potíž s církevními restitucemi je ta, že se - aspoň to v tom nevidím - opravdu netýká diskriminovaných osob či společenství. Jak píši v článku: Jsem rozhodně pro to, aby byly zmírňovány (napravování je možná silné slovo, těžko říci, zda jde křivdu zcela napravit) křivdy způsobené konkrétním osobám či společenstvím. Ale o to zde neběží nebo mi aspoň dosud nikdo srozumitelně nevysvětlil, že by tomu tak bylo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články