Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

Nezlobte se, ale jste demagog. Nelze srovnávat vztah muže a ženy se vztahem šéf/podřízený, dítě/rodič. U nás, v naší kultuře, je manželství založeno na rovnosti muže a ženy a každý může tento vztah ukončit z jakýchkoliv důvodů (i bez důvodu). A opakuji, pro mě by bylo nerovné postavení ve vztahu, kdy bych musela poslouchat svého muže, psychické týrání - znásobeno, pokud bych ze vztahu ani nemohla svobodně odejít. A pokud muslimové žijí v naší kultuře, některé věci zkrátka ze své kultury praktikovat nemohou (záležitosti neslučitelné s našimi zákony, jako je třeba nerovné postavení žen). Takže opakuji, pro mě byla slova pana A. schvalováním týrání a takové věci (sešvihat ženu kartáčkem na zuby, abych jí ukázal kdo je tady pánem) se u nás nesmí dít.  A s otroky jste to přehnal, přece být zbaven svobody a liských práv je obrovské psychické utrpení a ponížení. Ale co to vykládám komunistovi, pro kterého svoboda neznamená nic, pro vás je asi podstatné, že otrok dostal najíst a pán ho nebil. Co na tom, že nemohl svobodně odejít a rozhodnout se sám za sebe. Vidím v tom podobu s dobou před rokem 1989 - co na tom, že lidé nikam nemohli odjet nebo se svobodně vyjádřit a rozhodovat, hlavně že si smrděli ve svém hnusném bytě v paneláku přiděleném stranou těm poslušným, měli na pivo a občas byl řízek. Nějaká svoboda je přece nepotřebný buržoázní přežitek.

14 3
možnosti
Foto

Ještě před necelými 100 lety bylo v naší kultuře všeobecně uznáváno, že hlavou rodiny je muž. Manželé se nerozváděli, třebaže mnoho žen bylo brutálně týráno, tak to snašely pokorně celý život, protože byly na svých mužích naprosto závislé.

A za rovnoprávnost muže a ženy se zasazovali hlavně komunisté, ať se nám to líbí nebo ne.

4 15
možnosti
Foto

Pravdou tedy je, že zacházení s našimi zaměstnanci v některých nadnárodních firmách ze strany našich vzorů demokracie je katastrofální.

Pamatuji případ v jedné firmě, kdy rakouský ředitel vyrazil okamžitě z práce zaměstnance, který si nesl do práce noviny. Že si je přečte o přestávce jej nezajímalo.

A případy, kdy zaměstnanec nesmí mít na pracovišti vodu na napití, či psací potřeby na předepsaném místě, třebaže to nevadí při jeho práci zase pamatuje moje sestra, lékařka psychiatrie, kam jí chodí zhroucení lidé, že takovou šikanu za komunistů nezažili. A pacientů s komentářem, že takto zacházet s pracujícími jako se děje nyní, si žádný komunista nedovolil.

Co se týká islámu, Alexandr Byrnes popisuje případ, který zažil jako britský vyslanec při audienci u tehdejšího panovníka Dósta Muhammada  v r. 1837 v Kábulu v Afghánistánu, kdy slyšel z přilehlého harému křik "Dóste, otroku" od jeho první manželky, která pocházela z  urozenějšího rodu než Dóst Muhammad. A to byl Dóst Muhammad významný panovník, který po rozpadu Afghánské říše v letech 1819-1826 dokázal Afghánistán znovu sjednotit. A vliv manželky Hurren na sultána Sulejmana v Osmanské říši v 16. století mohou diváci vidět v současné době v televizi.

Naopak jsou popisované případy, kdy v islámských zemích se objeví na veřejnosti i muž s modřinami, které svědčí o tom, že si ho jeho manželky "podaly". Je to prostě úplně jiná kultura a skutečný stav zřejmě bude podobný jako u nás, kdy se prosadí ten, kdo je dominantnější bez ohledu na to, co předepisuje náboženství. Vždyť i u nás ještě před nějakými 100 lety měl v naší kultuře muž dominantní roli z důvodu, že byl živitelem rodiny a tedy hlavou rodiny.

5 13
možnosti
IH

Pokud byl zaměstnanec skutečně vyhozen jen proto, že si nesl noviny, měl okamžitě firmu zažalovat. Neumím si představit, jakou oporu v zákoně jeho šéf použil. Víte, já slyšela mnoho příběhů, jak bylo někomu ukřivděno a šéf si na něj zasedl a pak ho pro nic za nic vyhodil - z dotyčného se pak vyklubal nemakačenko a neumětel, kterého měli plné zuby i kolegové. Pití na pracovišti - asi otázka, kde, zažila jsem to v Mc Donaldu, že se nesmělo před zákazníky jíst a pít, ale to mělo své důvody. Psací potřeby - to spíš vypadá na nějakého vyšinutého magora v pozici šéfa, ale takoví byli, jsou a budou. Máte ale pravdu, že mnohé nadnárodní firmy zachází s našimi zaměstnanci jako s póvlem. Ale ve své zemi by si to nedovolili. Tady se k nám chovají jako k opicím, co právě slezli ze stromu. To ale přece nemá co dělat s tématem týrání partnera v manželství.

11 1
možnosti
Foto

myslím, že kostlivce máte ve skříni především Vy.Rv

12 2
možnosti
Foto

Vpravdě brilantní komentář. Přímo dechberoucí argumentace a jak sofistikovaná forma! :-P

2 13
možnosti
Foto

Komunisté a rovnost 

„Rovné právo“ — praví Marx — „zde vskutku máme, je to však ještě ‚buržoasní právo‘, které jako každé právo  p ř e d p o k l á d á   n e r o v n o s t.

S využitím koránu bude dokořán otevřena brána k přechodu od první fáze komunistické společnosti k její vyšší fázi a tím zároveň k úplnému odumírání státu.

Podrobněji na http://www.marxists.org/cestina/lenin/1917/statar/ch5.htm

Vážení blogeři nezapomeňte: že vše bude stíháno pravděpodobně tak rychlým a účinným potrestáním ,neboť ozbrojení dělníci a hlídky šaria jsou lidé praktičtí, a nikoli sentimentální inteligentíci, a sotva dovolí, aby se s nimi žertovalo.

11 2
možnosti
Foto

Ano, Marx i Lenin mají naprostou pravdu v tom, že buržoasní rovné právo předpokládá nerovnost.

2 12
možnosti
Foto

máte vzácný dar - všechno "vokecat"

12 2
možnosti
Foto

Pokud jste tím chtěl říci, že mámdar velmi přesně a důsledně logicky myslet a argumentovat, pakano, máte naprostou pravdu, je to má nejsilnější stránka.

3 13
možnosti
ZB

Z hlediska naší společnosti a kultury roku 2013, je nerovnoprávné postavení ženy vůči muži týráním.Nemusíme chodit k muslimům,spousta českých mužů si jistě myslí, že jejich žena je jen jakási onuce, kterou můžou buzerovat a ponižovat.Nábožensví ve kterém je tento fakt jakousi zákonnou normou je špatné a je třeba napsat, že podřízenost ženy vyžeduje i křesťanství, většinou už naštěstí jenom na papíře...Nic nepřišlo samo, ženy musely o svá práva bojovat, to čeká i islám.

14 0
možnosti
Foto

Myslím, že v islámu už se to dost dlouho děje, dokonce i v Saúdské Arábii existuje vnitřní tlak na změny v postavení žen. Na výše řečeném musím trvat: Je třeba mít jasno v pojmech a jejich vzájemných vztazích; v opačném případě budeme buď manipulovat nebo budeme manipulováni.

2 12
možnosti
LL

Inu co čekat od komunisty obdivovatele masových vrahu než omlouvání domácího násilí? Polák je chytřejší než psychologové :-D Podle občanského sdružení Bílý kruh bezpečí:

"Klíčové znaky domácího násilí jsou Eskalace - od urážek se stupňuje k psychickému snižování lidské důstojnosti až k fyzickým útokům. psychické násilí je zastrašování - zlé pohledy, výhružná gesta, předvádění zbraní, ničení věcí, ubližování jiným v přítomnosti

ohrožené osoby

13 2
možnosti
Foto

Doložte citací, kde v článku omlouvám domácí násilí. Pakliže tak neučiníte, budete - a věřím, že nikoli jen v mých očích - za hlupáka.

3 12
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články