Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J22a75n 49S78e82m58i48k

15. 11. 2015 11:26

to je otazka jestli je dobre znicit islamsky stat.

Dosud islamsky stat fungoval jako magnet pro domaci radikalni islamisty v britanii, francii a nemecku- radikalizace->odchod vrazdit do Syrie.

Kdyz znicite IS, ti lide nebudou mit kam odchazet a ty tisice lidi boudou vrazdit a delat teoristicke utoky v EU.

proc myslite ze ti domaci teroriste udelali posledni velky utok v EU roku 2005(lonyn)? prave proto ze irak a pak syrie pro evropu upoustela pretlak

0 0
možnosti
Foto

Je to nutné. IS sám od sebe nikdy nepřestane. Je třeba zničit jeho hlavu a tvrdě jít po jeho rozptýlených údech. A ano, budou další útoky na evropském území. Ale ty by byly tak jako tak.

4 0
možnosti
JZ

Vážně? Až smrt 150 Francouzů vás podnítila k rozhodnutí šířit tuto myšlenku?

Já jsem dle moderních definic jen obyčejný xenofob šířící nenávist, ale na rozdíl od vás, osvícených poznáním vyššího dobra a povolaných k šíření lásky a smíru všeho tvorstva, jsem již léta o něco víc znepokojen spíše těmi desítkami tisíc zavražděných, umučených, zotročených lidí a dalšími miliony z domu vyhnaných. Dnešní svět už opravdu postrádá logiku.

Na druhou stranu, jsou i horší šiřitelé dobra. Kolega Cemper v rámci něj propaguje demonstraci na podporu jeho milovaných bratrů ve zbrani, nelidsky zavražděných francouzskou policií behěm svatého obracení Pařížanů na víru pravou, laskavou.

1 0
možnosti
Foto

Ano, byl to určitý impuls, ale měl jsem v plánu to napsat tak jako tak.

0 0
možnosti
KK

Sice karma, ALE, ...

IS nelze zničit. Protože pro příslušníky IS je velmi snadné před tím zničením prchnout do Evropy a páchat zlo zde za podpory jejich muslimských ovcí.

0 0
možnosti
Foto

J82a68n 27H52a39v79e15l10k47a

15. 11. 2015 11:54

Pozdě, už tu jsou.

1 0
možnosti
Foto

Komunisté ale vždy zdůrazňovali, že idea je nezničitelná. Alespoň pokud nezmění podmínky, které tu ideu zrodily.

0 0
možnosti
Foto

Jo, ale ty podmínky lze změnit vojenskou intervencí, jak k tomu došlo v případě porážky nacistického Německa. Nicméně pokud čtu tu připomínku tak, že pokud by byl IS vojensky zničen a podmínky, jež mu daly vzniknout, by přetrvaly, pak by se něco podobného objevilo znovu, pak ano, souhlasím, to je pravda. Což nic nemění na skutečnosti, že s IS se nedá dělat nic jiného, než jej zničit, protože prostě není možné jej ignorovat.

1 1
možnosti
Foto

J45i37ř44í 48T34u63r88n86e17r

14. 11. 2015 21:22

Jsem přesvědčen, že je tomu tak, jak se k tomu vyjadřuje vy a jak jsem se k tomu podobně vyjádřil i já. Zničit teroristickou strukturu  a nastolit v Sýrii a Iráku demilitarizované zóny. Pak se prostřednictvím voleb (ne násilnými zásahy zvenčí) může řešit další vývoj, přičemž je třeba dohlížet nad tím, aby zde v nečinnosti okolního světa  nevyrostli další Sadámové. To je zároveň alespoň částečný lék na exodus tamních obyvatel do Evropy. 

Co se týče obecně muslimské populace je, myslím, třeba dělat pravý opak toho, co zde mnozí deklarují.  Vytvářet atmosféru respektu, náboženské tolerance a nekonfliktnosti A to i přesto, že ne všichni budou stejně přistupovat k nám. Miliardový muslimský svět nelze ani porazit, ani ignorovat. Je možné pouze nastavovat parametry soužití a podporovat vzdělané, pokrokové  a demokratické síly. To je cesta k tomu, aby se islám stejně jako křesťanství před několika sty lety postupně "polidštil"

5 0
možnosti
LV

L28i21b49o77r 78V37a24n10ě56k

14. 11. 2015 21:54

Má ty svatá prostoto.

Pane Turner, máte typické iluse slušného, vzdělaného člověka, neznalého mentality "řadových" muslimů, reálného světa.

Křesťanství bylo od samého počátku náboženstvím nabádajícím k lásce k bližnímu, k humanitě, chápání "hříchů" druhých (kdo jsi bez viny).... Násili ve jménu křesťanství šlo proti duchu Ježíšova poselství a šlo hlavně o mocenské boje.

U islámu je to přesně naopak. Většinou za násilnými činy nelze vidět mocenský boj, ale právě a hlavně islám jako ideologii.

Dole máte jen malou část citátů muslimské verze bohů.

Korán, hadísy, život Mohameda - to vše je hlavně a především násilí a jeho šíření. Tolerantních, mírumilovných veršů v Koránu najdete zvící prstů jedné ruky.

1 1
možnosti
LV

L74i75b47o25r 53V50a50n13ě76k

14. 11. 2015 19:32

Už jen používání jména "Daeš" je jistým příznakem toho, že kdo ho užívá se lehce míjí s podstatou.

A tou není islámský stát, ale islám jako ideologie.

1 1
možnosti
RH

Pokud by bylo na světě 1, 5 miliardy muslimských teroristů, tak by tady už nikdo nežil...

5 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články