Diskuse

Dvojí metr

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

P74a44v72e34l 79Z15e65m23a55n

25. 11. 2015 17:40

vaše kupodivu, je kapku kupodivné ;-) , dle dráhy letu dle Rusů, Turků i USA, bombardér proletěl mimo jiné nad pozicemi ISIS a vracel se kolem(přes) hranice na základnu která je u moře 

(tím netvrdím že bombardoval ISIS - nevím to, píši to jen proto, že z toho že letadlo bylo zasaženo mimo území ISIS nelze tvrdit, že je na ně neútočilo)

Nebylo by přesnější popsat jiný metr vyplývající z článku o sestřelu Tureckého letadla nad Sýrií (tj. věc v přesně opačném gardu i když budeme věřit Erdoganovi)  kde sám Erdogan  uvedl cca : “krátkodobé narušení hranice nemůže sloužit jako důvod k útoku/sestřelu letadla” 

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-18584872

zajímavé jsou i udaje o tom jak často narušují Turci hranice Řecka, např:

http://www.businessinsider.com/turkish-and-greek-jets-engaged-in-dogfight-2015-7

6 0
možnosti
JR

J36a59r19a 21R75a37n14k

25. 11. 2015 17:47

I podle Putina, letadlo dopadlo 1km od hranice - turecke, takze sestreleno bylo jeste nad Tureckem a pri te rychlosti to jeste dotahlo ten 1km nad Syrii, meli se radji nechat sestrelit nad Tureckem, Turci urcite Zenevskou konvenci musi respektovat - ISIL urcite o necem takovem ani nevi, nebo na to kasle. Erdogan vsak rikal, ze mu ruske bomby zabiji vlastni lidi - Turkmeny. Pokud Evropa nechce valku - je nutne, aby se Turci s Rusy domluvili. Doposud si to asi delali naschval - navzajem, ani jedna strana neni bez viny.

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34907983

1 3
možnosti
TB

Rusko si vlastně o takovou věc koledovalo. narušení vzdušného prostoru v evropské zóně bylo hodně,jednou bylo i ohroženo civilní letadlo. A nad Tureckem to nebylo poprvé. Od září,kdy Rusko vstoupilo do leteckého bombardování už to bylo několikrát. Až do této doby zasílalo Turecko Rusku pouze vážné varování.

 Ostatně pokud by v pásmu letu byl IS, tak je docela možné, že to Turecko i pochopilo, že se vojenská letadla takto producírují nad jeho územím. V prostoru je ovšem turkmenská menšina, která má válečný stav s vládní armádou. A Rusko bombarduje nejen povstalce,ale i tuto menšinu, a protože tato žije podél hranic s Tureckem, tak mají Rusové problém to prostě vytočit,aby se nedostali do vzdušného pásma Turecka.

 Čili já bych tento problém nebagatelizoval, Turci určitě sledovali ruská letadla nalétavající na pozice Turkmenů dost dlouho, proto šla turecká letadla do vzduchu a rusům se poslílali varování, aby nevstupovali na jejich území, protože se letová linie neměnila u Rusů, došlo k tomuto incidentu.

 na jedné straně Turecko reagovalo správně, hajit svoje území je správné, na straně druhé se vytvořilo jiné napětí v oblasti. Dohadovat se o tom,jestli to bylo špatné,protože válečná nálada se týkalo někoho jiného je zavádějící. A Rusko by si z toho mělo vzít poučení, že to beztrestně není možné dělat do nekonečna. SSSR to dělal i nad hranicemi Číny docela běžné

3 2
možnosti
JR

J79a23r42a 27R94a81n44k

25. 11. 2015 17:51

Od zacatku se ale mluvilo dvou ruskych letadlech nad Tureckem, jedno okamzite odletel, druhe neposlechlo asi 10x vyzvani, proste nereagovalo, casti vraku jsou i na turecke strane.

2 2
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články